Opprykk

Trygve Skaug, 2021, Innbundet, Bokmål

299,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Trygve Skaug er en av de mestselgende poetene i Norge. Trygve Skaug er rett og slett et litterært fenomen: Hans to siste diktsamlinger, Ikke slippog Følg med nå har så langt solgt flere enn 10 000 eksemplarer - hver. T rygve Skaug har også flere enn 100 000 følgere på Instagram og når på den måten ut til lesere i alle aldre.

Med denne bokutgivelsen blir det enda mer Trygve Skaug til landets mange diktelskere. Som i fjorårets Hjemmekamp får leserne her det beste av den folkekjære formidleren. I Opprykk serverer poeten og musikeren både nye og trofaste lesere sine greatest hits, det vil si et utvalg av dikt fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte ogDen siste. I tillegg har boken flere nyskrevne perler.

Som alltid formidler Trygve Skaug sine lune og kloke dikt om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer hardt, mykt og bredt. Diktsamlingen Opprykk er skreddersydd for nåværende og kommende Trygve Skaug-lesere.

Trygve Skaug ble tildelt Bjørg Vik-prisen 2021 for sitt forfatterskap og sin bruk av nye formidlingsformer.Juryens uttalelse:

Årets prisvinner har evnen til å nå ut, treffe og gi litterære opplevelser for mange med sine dikt. Ved bruk av nye formidlingskanaler som instagram og andre sosiale medier, har prisvinneren fått flere generasjoner til å lese poesi.

Med syv diktsamlinger og fire soloalbum har årets vinner av Bjørg Vik-prisen skapt lyriske bilder som publikum kjenner seg igjen i. Diktene er forståelige, de er ofte korte, og har et lekent språk. Hoveddelen av prisvinnerens poesi henvender seg i du-form, en kvalitet som ofte skaper egne assosiasjoner og subjektive tolkninger hos leseren. Diktene oppleves nære, ekte og inkluderende. Forfatteren skriver om det hverdagslige og gjenkjennbare, men berører også viktige samfunnstemaer. Han bruker bevisst et moderne språk med populærkulturelle referanser, og treffer tidsånden med mange av sine dikt.

Prisvinneren har eksperimentert med forskjellige formidlingsmetoder, og har med stemme og musikk skapt en friskhet og moderne tone i diktet som litterært uttrykk. For sitt forfatterskap og bruk av nye formidlingsformer går Bjørg Vik-prisen 2021 til forfatter og låtskriver Trygve Skaug.

Om prisen:

Bjørg Vik-Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk. I 2021 var det poesi og formidling juryen hadde i fokus.