Salem's Lot

Stephen King, 2023, Heftet, Bokmål
Ernst W Poleszynski (Oversetter)
199,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Da forfatteren Ben Mears vender tilbake til småbyen Jerusalem’s Lot, er det med et håp om at han ved å sette seg inn i historien til Marsten House, et gammelt herskapshus som i alle år har vært gjenstand for rykter og spekulasjoner, vil bli kvitt indre demoner og få inspirasjon til sin nye bok.

Men da to unge gutter begir seg ut i skogen og bare den ene kommer tilbake i live, begynner det å gå opp for ham at noe svært skremmende er på ferde. Hjembyen hans er beleiret av mørke krefter som overgår hans villeste fantasier, og han er den eneste – sammen med en gruppe sammensvorne – som kan holde de ondskapen i sjakk i denne lille byen i New England.

Stephen King om hva som inspirerte ham til å skrive boken
Et av fagene jeg underviste i på high school, var fantasy og science fiction, og en av bøkene på pensum var Dracula. Jeg var overrasket over hvor godt den hadde holdt seg, og både jeg og elevene likte den. En kveld jeg satt og spiste middag, kom jeg til å tenke på hva som kunne ha skjedd dersom Dracula kom tilbake i det 20. århundre, og til USA. «Han ville sannsynligvis ha blitt påkjørt og drept av en gul drosje på Park Avenue,» sa kona mi. Det satte en stopper for diskusjonen, men i dagene som fulgte, fortsatte jeg tankerekken. Sannsynligvis hadde kona mi rett – hvis den legendariske greven hadde kommet til New York, vel å merke. Men hva om han hadde dukket opp i en søvnig liten landsby? Jeg bestemte meg for at jeg hadde lyst til å finne ut av dette, derfor skrev jeg Salem’s Lot. Den fikk opprinnelig tittelen Second Coming.

«USAs største nålevende romanforfatter.»
Lee Child

«En av våre dagers største historiefortellere.»
Guardian

Om Salem’s Lot
«Stephen King har bygd en litterær sjanger på å sette vanlige folk inn i de mest skremmende situasjoner … Han er forfatteren som kan gjøre det usannsynlige så skremmende at man får lyst til å sjekke at ytterdøren er ordentlig låst.»
Boston Globe

«Uovertruffen fantasi.»
Observer

«Den mest vidunderlig grusomme mannen på jorden.»
USA Today

«King er den mannen som vet mer om alt det skumle som foregår på isolerte, avsidesliggende steder enn noen andre siden Edgar Allan Poe.»
Entertainment Weekly