Samisk helse- og kulturforståelse i praksis er en antologi som gir kunnskap om samers helse- og sykdomsforståelse, samt om samisk historie og kultur. Boken viser hvordan fagpersoner i helse- og sosialtjenestene kan skape et trygt miljø og trygge rammer i møter med urfolk. Den gir faglig innhold til læringsutbytter om samenes status som urfolk og om samenes rettigheter i helse- og sosialfaglige utdanninger.
Boken samler bred kompetanse og ulike stemmer; den bygger på kunnskapsbidrag fra forfattere som har levd og jobbet med, og som har klinisk erfaring fra fagfeltet, samt fra forfattere som har forsket på ulike tematikker innenfor de samiske kulturene.
Målgruppen for boken er studenter innenfor helse- og sosialfag på universitets- og høgskolenivå som selv ikke har samisk kultur- og språkbakgrunn. Boken vil også kunne være til nytte for de som arbeider innenfor helse- og sosialtjenestene og som ønsker kompetanseheving. Videre kan boken være en støtte, og bidra til inspirasjon og kompetanseheving for undervisere og veiledere.