Seierherrene

Roy Jacobsen, 2021, Innbundet, Bokmål

20-årsjubileum! Roy Jacobsen fikk sitt store gjennombrudd i 1991 med Seierherrene. Boken er et rikt epos om vår egen tid, om det ufattelige spranget Norge som samfunn gjorde i løpet av et halvt århundre. Seierherrene handler om arbeiderklassen som kom seg opp og fram i verden.

Les også: Tre om Seierherrene - Den minner oss om fellesskapet vårt

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Det finnes noen få norske romaner som alle bør lese, og dette er en av dem. Roy Jacobsen fikk sitt store gjennombrudd i 1991 med Seierherrene, boka ble folkelesning, og den ble tildelt Bokhandlerprisen og nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Seierherrene følger Marta og hennes familie fra Helgelandskysten sommeren 1927 til Oslo våren 1990. Med Rogern fra Årvoll som forteller i romanens andre del, får vi innblikk i landet og historien fra en annen innfallsvinkel.

Roy Jacobsen skildrer dette store tidsspennet med en imponerende innsikt og kunnskap, på en måte som har satt spor i norsk skjønnlitteratur. Resultatet er en generasjonsroman av de sjeldne, og et rikt epos om vår egen tid, om det ufattelige spranget Norge som samfunn gjorde i løpet av et halvt århundre.

Seierherrene bærer også bud om mye av det som vil komme senere i forfatterskapet, som serien om Ingrid Barrøy og Vidunderbarn fra 2009. Staffan Söderbloms nyskrevne etterord gir en dypere forståelse av en moderne klassiker, 30 år etter at den utkom for første gang.

«Stort bedre har det ikke vært fortalt på denne siden av Hamsun.» Tinic Talén, VG

Staffan söderblom (f. 1947) er en svensk forfatter, oversetter og kritiker. Han har utgitt en rekke bøker og mottatt flere priser for sitt arbeid. Söderblom oversatte Seierherrene til svensk i 1993.