Skam

Eksistens, relasjon, profesjon

Marie Farstad, 2016, Heftet, Bokmål
649,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Hva er egentlig skam?

Når vi hører ordet skam, tenker vi oftest intuitivt på noe negativt og smertefullt. I boken SKAM. Eksistens, relasjon, profesjon viser forfatter Marie Farstad at begrepet skam dekker et stort spekter – fra den sunne og nødvendige skammen som beskytter oss fra å støte, såre eller krenke andre, komme med upassende utsagn eller kle oss nakne og løpe ned en befolket gate, til den destruktive skammen som kan være direkte ødeleggende for en persons egenverd, relasjoner og helse. Denne boken går i dybden på fenomenet skam, med hovedfokus på den destruktive siden.

  • Hva gjør skam med oss?
  • Hvordan beskytter vi oss mot skamfølelsen, og hvordan kan vi håndtere den uten at den blir ødeleggende?
  • Hvordan henger skam sammen med kropp, relasjoner, språk, identitet og helse?
Bokens seks første kapitler presenterer perspektiver på nettopp dette. De fire siste kapitlene går nærmere inn på hvordan vi møter skam og mennesker som bærer skam, henholdsvis i en helsefaglig setting, i sjelesorg og i terapeutisk praksis.

Boken er aktuell for alle som utdannes til å arbeide med mennesker – innen helsefag, barnvernspedagogikk, rusomsorg, psykisk helse, pedagogikk, medisin, psykologi og utdanninger innenfor psykoterapi og sjelesorg. I tillegg er boken egnet som fordypning på tema skam for psykologer, psykoterapeuter og sjelesørgere.