Snakk til meg!

Gode grep for ærlige samtaler med ungdom

Kirsten Holtmon Resaland, 2024, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Snakk til meg! henvender seg ikke bare til foreldre, men også til lærere, fastleger og andre som har nytte av et bevisst forhold til kommunikasjon med ungdom.

Hvorfor svarer hun unnvikende når jeg spør om hvordan det var på skolen i dag? Hvordan kan jeg vite om det er noe som er galt når han aldri sier noe? Mange foreldre ønsker seg oppriktige svar når vi lurer på hvordan tenåringen har det, og vi håper at de vil prate med oss dersom det har skjedd noe. Men hvordan skal vi få det til?

Barne- og ungdomspsykolog Kirsten Resaland har jobbet med barn og unge i ulike fora de siste tjue årene. Gjennom gjenkjennelige eksempler fra unges hverdag viser hun hvordan foreldre og andre voksne kan gjøre samtalen trygg, og hvordan vi ofte lar uvaner skape avstand til ungdommene vi ønsker å forstå. Med omsorg for både den voksne som prøver og den unge som lukker seg, gir Resaland håndfaste grep som kan tilrettelegge for ungdommens ærlige fortelling. Både om normale opp og nedturer i livet og om vanskelige opplevelser eller trøvlete tanker.

«Et ekstremt nyttig oppslagsverk om du noen gang har lurt på hvordan du skal nærme deg denne fremmede som har flyttet inn til deg – ungdommen.» Henriette Steenstrup, skuespiller og skaper av Pørni.

«Bruken av eksempler og humor gjør Snakk til meg! spennende og lettlest, men alvoret i temaene, og en dyp respekt for dem det handler om, ligger alltid i bakgrunnen. Jeg lærer noe nytt i hvert kapittel, og tar meg i å bli rørt over hvordan små endringer åpner opp mellom mennesker og sporer an helt andre samtaler. Og ikke minst – rådene er like valide oss voksne imellom.» Astrid Nylander Almaas, lege