Sommer er den den første boken i en ny serie hvor kokk og matformidler Lise Finckenhagen hyller årstidene. Her får du oppskrifter til små og store anledninger, laget med norskproduserte råvarer. Du får deilig mat til grill og uteliv, alt fra stekt småmakrell med rømmesaus og nypoteter, til grillet kylling og den beste hvite pizzaen. Det blir oppskrifter for varme dager hvor du bare vil ha noe lett, fresht og raskt. Aspargessalat, gulrothummus, bakt purre og åpen lasange. Trøstemat for regnværsdager er også helt nødvendig i den norske sommeren. En deilig kremet fiskesuppe, smørstekt kantarelltoast, snitzel av glad gris og en lekker tarte flambee. Det er også oppskrifter med sommerbærene og alt annet du kan plukke med deg på din sti. Rabarbrasuppe, hylleblomstsirup og tilslørte plommer. Og sist, men ikke minst - maten til sommerens festlige lag, med juliribbe, bursdagskake for sommerbarn og en lekker helgrillet piggvar. Og mye, mye mer. Totalt 65 helt nye oppskrifter fra hele Norges kokke-Lise! Sommeren har aldri smakt bedre!
Omtale
Forfatter(e)

Lise Finckenhagen
Lise Finckenhagen (f.1976) er en profilert kokk og merittert matprofil. Hun er en populær matformidler og har skrevet flere kokebøker.
Lise Finckenhagen begynte som lærling hos Eyvind Hellstrøm på legendariske Bagatelle som 17-åring. Hun har også jobbet på Annen etage, og hatt rollen som dessertkokk på anerkjente Oro. Finckenhagen har vunnet Young chef of the year, konkurrert med det norske laget i Bocuse d’Or, og har gjennom sin karriere opparbeidet seg ry som en av Norges dyktigste og mest folkekjære kokker.
Finckenhagens unike talent og utstråling fant etter hvert veien til tv-skjermen. Mange kjenner henne som «Kokke-Lise» fra Frokost-tv, der hun har vært fast innslag siden 2004. Finckenhagen har dessuten vært Nitimens faste kokk i en årrekke. Hun har arrangert mat- og vinkurs i Toscana, vært ekspertkokk i det populære matlagingsprogrammet Masterchef og vært fast matspaltist i VG Helg i en årrekke.
Lise Finckenhagen har solgt over 100 000 kokebøker i Norge. I kokeboken God mat hele uka(2019) serverer hun herlige oppskrifter til deg som kun har en halvtime til rådighet, men byr også på søndagsklassikere som krever litt større innsats. I Lises gatekjøkken(2017) disker hun opp med deilig gatemat fra alle verdenshjørner. Kokeboken Lises jul kom helt til finalen i kåringen av Årets kokebok 2016. I boken presenterer Lise Finckenhagens tradisjonsrike retter med nye, inspirerende oppskrifter.
Lyst på en smakebit fra Lises kjøkken? Her får du Lise Finckenhagens fårikål-oppskrift, hentet fra God mat hele uka.
Mer om Lise Finckenhagen