Sommerfuglhjerte

Moa Backe Åstot, 2024, Ebok, Bokmål, EPUB
Nina Aspen (Oversetter)
329,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Ingen på skolen tror på Vilda når hun sier at hun er same. Hun må svare på tusen spørsmål: Prater du samisk? Har du reinsdyr? Er faren din same? Det er som om Vilda ikke er bra nok, men hun har bestemt seg for å endre på det. Hun skal begynne å kle seg i kofte og spørre morfar, den eneste i familien som snakker samisk, om å lære henne språket. Da kan ingen stille henne slike spørsmål igjen.

Men når morfar plutselig dør endrer alt seg. Nå må Vilda finne fram til det samiske på egen hånd. I begravelsen treffer hun Samuel, som har alt det Vilda savner: Kofta, reinsdyrene og språket. Kanskje er han den hun behøver?

En bok om sorg, kjærlighet og om retten til å selv definere hvem man er.

MOA BACKE ÅSTOT er reindriftssame, bosatt i Jokkmokk. Hun debuterte med ungdomsromanen Himlabrand (2021) som hun fikk flere priser for. Hun ble nominert til Augustprisen og Nordisk Råds Barne-og ungdomslitteraturpris.

Sagt om SOMMERFUGLHJERTE

"Briljant om søken etter det samiske. (...) skildrer de bekymringer som ungdommer - samiske eller ikke - har i sine liv." Sydsvenskan

"En viktig og varm stemme i samtidslitteraturen. (...) Jeg har sjelden lest en mer realistisk og humoristisk skildring av nåtidens svermeriske ungdomsforelskelser." Västerbottens Kurir