Speilets hukommelse

og etterlatte dikt

Sigurd Helseth, 2023, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Speilets hukommelse er diktmanuset Sigurd Helseth leverte til forlaget like før han døde høsten 2021. Det inneholder i tillegg hans etterlatte dikt, samlet av Anne Bøe.

I Sigurd Helseths diktning har det helt fra debuten i 1975 pågått en stadig utforskning av diktets mulige former og poesiens språklige uttrykk. I hans poetiske univers forenes det sanselige og abstrakte, det konkrete og mytiske, det eksistensielle og det drømmeaktige.

Speilets hukommelse foreligger i forlengelsen av Sigurd Helseths langvarige poetiske utforskning. Speilets hukommelse er en helhetlig komposisjon inndelt i fem ulike seksjoner, der hver av dem skiller seg ut gjennom formmessige grep. Enkelte dikt kan ha en rolig overflate og vise en kjent virkelighet, mens andre kan sprenge overflaten innenfra i en billedlig og språklig dramatikk for å åpenbare det ukjente.

Sigurd Helseth (1945-2021) debuterte i 1975 med diktsamlingen Samfunnet tetner til. Han har senere utgitt en rekke diktsamlinger, men også hørespill, skuespill og prosatekster.