Syv armer

Ole Bull 3

Atle Nielsen, 2024, Innbundet, Bokmål
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

I fotsporene til Tom Egeland og Dan Brown tegner Atle Nielsen opp et forrykende spenningsplott mot et kunnskapsrikt og fascinerende bakteppe med rike miljøskildringer fra Roma.

Tittelen på den tredje boka i denne serien er Syv armer, noe som henspiller på menoraen, jødenes syv-armede hellige kandelaber, og denne boken er intet mindre enn «a good read» om fortidens gåter.

Den røde tråden er jakten på en skjult skatt. Goternes konge Alarik dør i 410 e.Kr. langt sør i Italia etter å ha røvet med seg jødenes syv-armede hellige kandelaber fra Roma dit keiser Titus hadde brakt den fra Jerusalem. Siden har denne helligdommen vært forsvunnet, og utallige har lett, ikke minst Heinrich Himmler. Nazistenes organisasjon Ahnenerbe jobbet med å grave fram ariernes historie verden over. Nå prøver Himmlers disipler i Neue Ahnenerbe å følge opp. En italiensk frilansjournalist i Roma mener å vite hvor kandelaberen er, men er i kontakt med ny-nazistene og blir drept før han får publisert noe. Ole Bull er på fylla i Roma, og etter et heftig besøk på et russer-betjent bordell våkner han opp til saken om drapet på en kollega.