Tasmania

Paolo Giordano, 2024, Innbundet, Bokmål
Astrid Nordang (Oversetter)
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
En roman som går rett inn i vår tid og på utsøkt litterært vis tar opp vår tids store, overhengende spørsmål.
Fartein Horgar, Adresseavisen

Omtale

Tasmania er en roman om frykten, angsten, undringen og skjønnheten i vår usikre omveltingstid. Den utforsker hvordan vi kan skape og beholde relasjoner til andre mennesker, nettopp i en tid da det virker stadig vanskeligere. Forfatteren og journalisten Paolo legger ut på søken etter en mening med livet på dette vippepunktet i historien, med klimakrise, terrorisme og global migrasjon, pandemi, krig og autoritære regimer.

Paolo opplever en krise i eget liv da kona bestemmer at de skal gi opp drømmen om å få barn sammen. I november 2015 reiser han til Paris for å dekke FNs klimatoppmøte, som finner sted bare noen dager etter at blodige terroraksjoner har sjokkert verden. Denne globale krisen speiler hans private, og han søker svar gjennom reiser til andre land og byer, og samvær med en rekke personer som kretser rundt ham – en ung fryktløs fysiker, en klimatolog som spesialiserer seg på skyer, en reporter som er ekspert på flyktningeleirer, en prest som tror han har funnet kvinnen i sitt liv, samt noen av de gjenlevende ofrene for atombombene i Hiroshima og Nagasaki.

Tasmania er like personlig som den er universell, en mesterlig roman om vår samtid og nære fortid, og om fremtiden – den vi frykter og den vi ønsker oss, den vi ikke vil få og den vi kanskje kan endre. Romanen er en påminnelse om at vi alle kan finne vårt Tasmania, et sted der fremtiden kanskje kan skapes, en trygg havn i en truende verden.

Paolo Giordano er akademikeren med doktorgrad i partikkelfysikk som fikk en verdenssuksess som romanforfatter med debuten Primtallenes ensomhet. Den kom ut i 2008 da Giordano bare var 26 år, og solgte over en million eksemplarer verden over. Med Tasmania gjør han nå et formidabelt comeback som romanforfatter. Boka ble kåret til årets roman i Italia, og er under oversettelse til 35 språk.