Sigbjørn Mostue, 2023, Heftet, Bokmål
199,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Taus savanne er oppfølgeren til Sigbjørn Mostues Riverton-nominerte og neglebitende thriller Himmelen skal gråte blod, hvor vi møter helten Even Stubberud, leder for en topphemmelig antiterrorenhet.

Der han i første bok ble involvert i en brutal flykapring, søker den pensjonerte spesialsoldaten nå en ny tilværelse i Kenya. Med et ønske om å gjøre bot for den brutaliteten han gjennom sin tidligere karriere har stått bak, skal han bidra i opplæringen av viltvoktere på savannen, for å stanse den nådeløse nedslaktingen av elefanter og annet dyreliv. Det skal imidlertid vise seg at det er sterke krefter som står bak krypskytingen – med forgreininger til en av verdens mektigste nasjoner.

Samtidig får Stubberuds tidligere sjef, Elna Husøy, leder for Forsvarets etterretningstjeneste, vite at regjeringen har besluttet å igangsette tidenes byggeprosjekt i Norge, finansiert av krefter hun for alt i verden ønsker å stå opp mot. Jobben blir ikke enklere da Stubberud starter en personlig vendetta i Nairobi, som truer med å kaste Norge inn i et diplomatisk mareritt. Det synes å være bare en utvei: Even Stubberud må dø.

Med et eggende imperialt bakteppe er Taus savanne en intenst spennende thriller, som berører en av vår tids største katastrofer: Naturen som forsvinner.
Om Himmelen skal gråte blod (2019):

Dirty Harry fra Hedmarken: "I Himmelen skal gråte blod spinner han effektivt videre på det lille stikket av ubehag vi vel alle føler når vi fester sikkerhetsbeltet og gjør oss klare til takeoff."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
"Vanvittig spennende."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
"Blir ikke det her film, så er det skammelig"
Titti Schult, SVT Go'kväll
"Sanseløst spennende, og med en helt det knapt skrives om lenger."
Ingalill Mosander, Senioren