Normalarbeidsdagen er ikke så normal lenger. Jan Kristian Karlsen er allerede en av våre fremste eksperter i forhold til teknologistøttet fleksibilitet i arbeidssituasjonen. I denne boken belyser han hva som har vært, hva som venter og hvordan dette kommer til å påvirke virksomheter og ansatte. Boken anbefales for ledere, tillitsvalgte og medarbeidere som er opptatt av å forme sin egen virkelighet i et samfunn hvor praksis til enhver tid ligger foran teori, lovgivning og avtaleverk.
Even Bolstad
Daglig leder HR Norge
Endelig noen som setter fokus på å skape mer effektive arbeidsdager: Jan Kristian Karlsen er en av våre fremste eksperter innen mobile og fleksible arbeidsformer. I boken fokuserer han på hvordan skape mer effektive arbeidsdager. Spørsmål som i seg selv burde få både ansatte og arbeidsgivere til å hive seg over problemstillingen. I dag setter arkitekter i alt for stor grad premissene for hvordan vi jobber og er organisert på jobben - det kaller forfatteren overdreven arkitektoptimisme.
Per Morten Hoff, Generalsekretær IKT Norge
Karlsen tager fat i et meget centralt problem når han rejser spørgsmålet om vi er ved at sige farvel til "normal arbejdsdagen", og i bogen peger på betydningen af generation Y indtog på arbejdsmarkedet. Fleksible arbejdsvilkår og gode IT-platforme er vigtige tiltrækningkriterier for de unge digitalt indfødte, og virksomhederne er ofte ude af takt med deres ønsker og behov. Generation Y ønsker at dele erfaringer og oplevelser; herigennem skabes gennemsigtighed og et blik ind i virksomhederne, så vi får viden om hvordan chefer, virksomheder og brancher behandler deres medarbejdere.
Ulrik S. Brix, PhD og CEO i Supana.com og tidl. rådgiver i Center for Ledelse.
Jan Kristian Karlsen har en sjelden kompetanse: På den en siden en lang og unik leder- og rådgivningserfaring fra flere firmaer som har vært i front når det gjelder ny kommunikasjonsteknologi og alternative arbeidsformer, og på den annen side evnen til å formidle disse erfaringene og drøfte dem ved hjelp av både forskning og praksiseksempler fra en rekke yrker. Bruk av arbeidstid, arbeidsplassutforming, betydningen av organisering for utnyttelse av IT-systemer og utfordringer i ledelse av kunnskapsarbeidere er blant temaene som behandles på en ryddig og tankevekkende måte. Dette burde være en bok med relevans for mange i dagens arbeidsliv.
Eirik J. Irgens, professor i utdanningsledelse (NTNU) og professor i kunnskapsledelse (Handelshøykolen i Trondheim, HIST).
Forfatteren tar utgangspunkt i tidsbruksundersøkelser og knytter dette perspektivet til refleksjoner omkring nye arbeidsformer. På denne måten bruker han statistikk til å sette dagsorden for en viktig diskusjon, samtidig som boken avdekker behov for statistikk for å belyse temaene som tas opp.
Gustav Haraldsen, seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå
Boken Tid til arbeid - Tid til overs er interessant, oversiktlig og nyttig. Den belyser og drøfter en rekke aktuelle tema om tidsbruk relatert til bl.a. organisering av arbeidet, fleksibilitet, effektivitet, kontorløsninger, IKT og nye måter å kommunisere på. En styrke ved boken er en god blanding av fakta, statistikk og refleksjon. Lite «synsing» og god bruk av kildehenvisninger og referanser gjør boken nyttig som grunnlag for videre arbeid om disse aktuelle temaene.I
Inger Johanne Sundby, Seniorrådgiver i Direktoratet for forvaltning og IKT
Cappelen Damm