tilintetgjøre

Michel Houellebecq, 2022, Innbundet, Bokmål
Tom Lotherington (Oversetter)

Med «tilintetgjøre» viser kontroversielle Michel Houellebecq nok en gang hvorfor han er samtidslitteraturens største rockestjerne. Les mer på Boktips

437,–
Veil. pris499,–Du sparer62,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
... neppe kunne vært gjort bedre.
Jon Rognlien, Dagbladet

Omtale

tilintetgjøre av Michel Houellebecq er en roman som speiler samfunnet, forkledd som en politisk thriller og som blir, etter forholdene, en håpefull kjærlighetsfortelling.

Romanen er lagt til et kommende presidentvalg i Frankrike. Boka starter nærmest som en politisk thriller: Kort tid før valget spres en video som viser den sittende finansministeren idet han blir halshogd med giljotin.

Romanens hovedperson er finansministerens nærmeste medarbeider. Vi følger det politiske spillet opp mot presidentvalget, hans personlige liv, med en døende far og han selv som får kreft, og ikke minst hans etter hvert gjenoppvekkede kjærlighet til sine kone.

«Tre år etter Serotonin vender den mest kjente franske forfatteren i verden tilbake med tilintetgjøre, en stor roman om all elendigheten i samfunnet vårt.»

Le Figaro

«Med tilintetgjøre åpner Houellebecq en port mot lyset.»

Le Soir

«Midt under presidentvalgkampen i 2027 opplever en ensom og drømmende mann på knapt femti hvordan farens hjerneblødning sender rystelser gjennom hans liv i den fremragende tilintetgjøre, som svinger mellom det tragiske og ironien uten å miste håpet.»

Libération