Vår vei ut

En fortelling om spiseforstyrrelse, skam og håp

Kari Løvendahl Mogstad, 2022, Innbundet, Bokmål

Vår vei ut er en bok som er relevant for alle som har en spiseforstyrrelse selv eller er i risikosonen, og for foreldre, ungdom, fagfolk og pårørende.

Les også: Selma (19) ut mot «Almond moms» i VG

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Spiseforstyrrelser rammer stadig flere, uavhengig av alder og kjønn. Det er et økende samfunns- og helseproblem, men likevel er det mange myter og fordommer, og mangel på kunnskap og åpenhet om disse lidelsene.

I Vår vei ut forteller Kari Løvendahl Mogstad om hvordan det var når datteren hennes fikk en spiseforstyrrelse. Mogstad er fembarnsmor, men også en erfaren lege og samfunnsdebattant med stor kunnskap om spiseforstyrrelser. Hun ga i 2017 ut boken Kroppsklemma som omhandler kroppspress og samfunnets store fokus på utseende. Ingen er spart eller skånet for utfordringer, og et par år etter utgivelsen opplever Mogstad selv at datteren Selma får anoreksi. De har bestemt seg for å være åpne om sin historie og i boken følger vi mor og datter gjennom sykdommen og tilfriskningen, og ser hvordan hele familien blir satt på store prøvelser.

Selma Løvendahl Mogstad Leraand, 19 år, bidrar også i boken med sine personlige tekster fra sykdomsperioden. Det er en sterk og troverdig historie, der vi får høre både morens og datterens perspektiv. Deres erfaringer gir håp og innsikt til andre som opplever det samme, enten selv eller som pårørende.

Boken gir økt kunnskap om og forståelse for hva spiseforstyrrelser er, hvordan de behandles, og hva man bidra med for å hjelpe noen som sliter, eller som er i risikosonen for å bli syke. Vår vei ut er derfor en bok som er relevant for alle som har en spiseforstyrrelse selv eller er i risikosonen, og for foreldre, ungdom, fagfolk og pårørende.