Akademisk Bok & Bar Æresrelatert kriminalitet

Boka Æresrelatert kriminalitet forklarer hva en æreskultur er og viser hvordan denne kulturen gir grobunn for tvangsekteskap, vold, æresdrap og negativ sosial kontroll.

På denne boklanseringen kan du høre forfatterne Terje Bjøranger og Gunnar Svensson i samtale med Hadia Tajik og Marte Spurkland.

Appell innledningsvis ved Hina Lie Qazi-Aarud.

Aktuelle spørsmål som vil bli diskutert denne kvelden er:

  • Hvem utfører denne formen for kriminalitet?
  • Hvorfor begås den?
  • Hvem er ofrene?
  • Hvordan påvirker æreskulturen familien til de utsatte?
  • Hvor utbredt er æresrelatert kriminalitet i det norske samfunnet?
Forfatterne av boka har arbeidet med æresrelaterte konflikter i mer enn 25 år innenfor politiet, migrasjonsmyndighetene og barneverntjenesten. Terje Bjøranger er politiadvokat i Kripos, mens Gunnar Svensson er politioverbetjent i Kripos og politiets representant i Kompetanseteamet mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold, som begge var med å starte i 2004.

Dørene og baren åpner kl. 17.30, med programstart kl. 18.00.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen! 

Bildet av Terje Bjøranger

Terje Bjøranger

Terje Bjøranger (f. 1959) bor i Lillestrøm og jobber som politiadvokat i Kripos. Han debuterte i 2012 med Den tredje søsteren. I Barcode (2017) og Business (2019) følger vi den røffe politietterforskeren Charlie Robertsen.

Forfatterprofil
Bildet av Gunnar Valentin Svensson

Gunnar Valentin Svensson

Gunnar Valentin Svensson har arbeidet i politiet i 43 år. Fra og med 1990-tallet hovedsakelig med æresrelatert kriminialitet. Startet i 2004 det som nå heter Kompetanseteamet mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold, sammen med Terje Bjøranger. Han har i 20 år vært Politidirektoratets representant i Kompetanseteamet. Til daglig er han ansatt på Seksjon Operative Tjenester på KRIPOS."

Forfatterprofil