Ebøker

Her finner du ebøker i alle sjangere for voksne og barn som kan leses på kindle eller andre lesebrett. Noen ebøker har leseutdrag.

Bestselgere ebøker

Vis alle
Gjentakelsen
Gjentakelsen
Vigdis Hjorth
306,–
349,–Du sparer43,–
Vrakeren
Vrakeren
Lars Saabye Christensen
393,–
449,–Du sparer56,–
Farvel, Farah Diba
Farvel, Farah Diba
Karin Fossum
306,–
349,–Du sparer43,–
Atlas
Atlas
Lucinda Riley og Harry Whittaker
332,–
379,–Du sparer47,–
Pulskuren
Pulskuren
Torkil Færø
262,–
299,–Du sparer37,–
Tilbake der alt begynte
Tilbake der alt begynte
Martine Strømsnes
109,–
124,–Du sparer15,–

En mesterlig roman om Benito Mussolini

M Århundrets sønn

Antonio Scurati

I 1919 er verdenskrigen som har ødelagt og ruinert Europa, endelig over. I Italia er store deler av befolkningen utmattet – lei av politikere, lei av vage løfter og lei av det demokratiske renkespillet som svikter vanlige folk. Mens landets elite sitter passiv og ser på, oppildner én mann – lederen for en mindre opposisjonell avis og en utrettelig politisk agitator – massene med løfter om endring. Han er en tidligere sosialistleder som er blitt drevet ut av sitt eget parti, en som vet hva det vil si å føle seg fortapt. Han snakker på vegne av de utstøtte og de avviste, han lover å beskytte alle dem som er glemt. Han er Benito Mussolini.


I M – århundrets sønn forteller Antonio Scurati historien om mannen som hans følgere kjenner som Il Duce, den skremmende karismatiske skikkelsen som skulle bli en av de mest beryktede diktatorene i forrige århundre. Romanen er gjennomsyret av historiske detaljer, samt sitater fra samtidige dokumenter og kilder. Den utforsker den forførende kraften i nasjonalisme og persondyrkelse, og avdekker hvordan en nasjon gradvis føyde seg etter viljen til en hensynsløs despot.


M – århundrets sønn er en uhyggelig påminnelse om at fortiden aldri tar slutt, og at den har alvorlige lærdommer å gi oss i dagens verden, der vi ser en skremmende oppblomstring av det samme populistiske tankegodset.


Dette er første bind i et omfattende litterært verk om Mussolini, og spenner over årene 1919 til 1924.«En mesterlig historisk beretning, et portrett av Benito Mussolini som er desto mer presist og mektig siden det er basert på fakta.» – Le Figaro«En ubestridelig litterær bragd.» – El Paìs«Likner en politisk thriller, overraskende moderne. Må leses.» – Die Zeit«Romanen Italia har ventet på. Et mesterverk.» – Roberto Saviano«Hvem var Mussolini, og hvem var mennene som omga ham? ... Alle antifascister gjør klokt i å lese og lære av denne boka.» – Jonas Bals, Klassekampen

Les mer
M Århundrets sønn

En mesterlig roman om Benito Mussolini

M Århundrets sønnAntonio Scurati
332,–
Veil. pris379,–Du sparer47,–

Liza Marklund på sitt beste!

Kallmyren

Liza Marklund

I august 1990 gikk Wiking Stormbergs kone, Helena, til Kallmyren og druknet seg. Ved bredden av myren lå babyen deres, halvdød av insektbitt. Helenas kropp ble aldri funnet og Wiking har aldri kommet over tapet av kona. Men barna og jobben som politisjef i Stenträsk har gitt ham mening med livet. Så lander et brev i postkassen til Markus, Wiking og Helenas sønn som nå er blitt voksen. Brevet er skrevet i Helenas håndskrift. Det er en trussel, skrevet med Helenas håndskrift og undertegnet med hennes karakteristiske signatur, stjernen som ser ut som arret på magen hennes. Wiking stilles på umenneskelige prøver og begynner å lure på om han er blitt gal eller om det finnes en trussel mot ham og familien hans.

Les mer
Kallmyren

Liza Marklund på sitt beste!

KallmyrenLiza Marklund
201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–