Påmeldingsfrist 24. juni 2024
Vil du bli krimforfatter - søk på Krimforfatterskolen!

Krimforfatterskolen er Cappelen Damms årskurs for å gi deg et grunnlag til å skrive en krimroman.

krimforfatterskolen-logo

Har du lyst til å bli krimforfatter? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole, og kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Helene Flood eller Torkil Damhaug. 

Hva er Krimforfatterskolen?

Krimforfatterskolen er Cappelen Damms årskurs for å gi deg et grunnlag til å skrive en krimroman. Skolen har vært drevet siden 2016, og flere av elevene har debutert som krimforfattere. 

Krimforfatterskolen vil gi en grundig innføring i metoder og verktøy som er nyttige for deg som ønsker å skrive en kriminalroman, og sammen med lærerne og medelever vil du få en unik mulighet til å utvikle og bearbeide både eget tekstarbeid og din egen idé.

Lærerne

Lærerne på Krimforfatterskolen er Torkil Damhaug og Sarah Natasha Melbye. Torkil Damhaug er psykiater og forfatter og omtales ofte som «Kongen av psykologiske thrillere». Han er den eneste norske forfatteren som har vunnet Rivertonprisen, prisen for beste norske krimroman, tre ganger. Sarah Natasha Melbye er tidligere forlagssjef, har jobbet med krimlitteratur og krimforfattere i en årrekke og har vært programleder for TV og radio. Hun leder nå Rivertonjuryen som hvert år deler ut Rivertonprisen til årets beste norske kriminallitterære arbeid.

Torkil Damhaug og Sarah Natasha Melbye
Krimforfatter Torkil Damhaug og Sarah Natasha Melbye er lærere på Krimforfatterskolen. 

 Krimforfatterskolen ga meg troen

Vi har spurt noen tidligere elever om deres erfaringer med skolen. Ellen G. Simensen, som debuterte i 2020 med krimromanen Tro meg når jeg lyver, sier: «Krimforfatterskolen ga meg troen på egen skriving og motet til å følge drømmen videre. Jeg har fått et unikt nettverk av andre skrivende, og en solid grunnmur å bygge mitt forfatterskap på.»

Hanne Gellein, som debuterte i 2020 til gode kritikker med Alle fugler små, mener at skolen var en utløsende faktor for debuten: «Krimforfatterskolen satte virkelig fart på skrivelysten min. Svært dyktige lærere og proffe rammer rundt undervisningen gjorde hver samling til et høydepunkt. Mest av alt var det verdifullt å møte andre skrivelystne, det motiverte og inspirerte meg til å endelig oppnå forfatterdrømmen.»

I år var Hilde Palladino, som debuterte med Den som frykter snøen i 2022, en av de fem nominerte forfatterne til Rivertonprisen. Hun har oghttps://prod-cappelendamm-portal.dev.cappelendamm.no/så gått på Krimforfatterskolen; «Å kunne få tekstene mine vurdert fra en av de absolutt beste krimforfatterne i landet har vært uvurderlig for meg. Krimforfatterskolen ga meg tryggheten på at jeg kunne skrive, fikk meg til å se hvor mye som kan leses ut fra en tekst og hjalp meg å finne den sjangeren innenfor krim som passet best til min skrivestil.»

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Tro meg når jeg lyver

Ellen GustavsenEn psykologisk krimroman som spenner et vidt lerret fra øst i landet til ytterst i vest. Les mer
Tro meg når jeg lyver

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Tro meg når jeg lyverEllen Gustavsen
379,–

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Alle fugler små

Hanne GelleinAlle fugler små er en spenningsroman med et skremmende perspektiv. Les mer
Alle fugler små

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Alle fugler småHanne Gellein
379,–

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Den som frykter snøen

Hilde S. Palladino

En karakterdrevet psykologisk krim.

Les mer
Den som frykter snøen

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Den som frykter snøenHilde S. Palladino
199,–

Søknadsfrist 24. juni 2024

Krimforfatterskolen har plass til inntil 8 elever. Skolen starter 21. september. 

Du kan søke om opptak nå ved å sende inn en søknad med en tekst på maks 4 sider. Teksten skal være utdrag av en spenningsfortelling. Søknaden sendes oss innen 24. juni 2024, sammen med litt informasjon om deg selv og hvorfor du ønsker å gå på Krimforfatterskolen. Søknaden sendes til Pip Hallén ([email protected]) og merkes «Krimforfatterskolens førsteklasse».

Søknaden vil bli vurdert av Krimforfatterskolens jury i samarbeid med Krimforfatterskolens lærere.

 

Krimskoleåret 2024/2025

Nå er det klart for opptak av nye elevkull. Siste helg i september begynner et nytt undervisnings-år på Krimforfatterskolen. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke andreklasse, det videregående trinnet.

For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være godt i gang med et romanmanus.

Du bør også ha erfaring med å skrive skjønnlitterære tekster.

Begge årene består av seks samlinger. 

Pris: kr 4000 (inkl. enkel servering, kursmateriell og bokpakke med krimromaner)

 

Førsteklasse på Krimforfatterskolen

Du kan søke om opptak nå ved å sende inn en søknad med en tekst på maks 4 sider. Teksten skal være utdrag av en spenningsfortelling. Søknaden sendes oss innen 24. juni 2024, sammen med litt informasjon om deg selv og hvorfor du ønsker å gå på Krimforfatterskolen. Søknaden sendes til Pip Hallén (Pip.hallen(at)cappelendamm.no) og merkes «Krimforfatterskolens førsteklasse».

Søknaden vil bli vurdert av Krimforfatterskolens jury i samarbeid med Krimforfatterskolens lærere.

Mer som søknadsprosessen kan du lese her

Kanskje er dette starten på din forfatterkarriere – søk, da vel!

Andreklasse på Krimforfatterskolen

Andreklassen er for deg som er i gang med et manus og som trenger hjelp og inspirasjon til å komme i mål. Undervisningen starter i september, og klassen er en videreføring av Krimforfatterskolens førsteklasse, men du som ikke har gått førsteklasse kan også søke. I så fall bør du ha kommet et stykke på vei med et manus, og du bør allerede ha kunnskaper om hvordan en krimroman utvikles.

Du vil arbeide med ditt eget manus gjennom hele skoleåret. Undervisningen blir gitt i form av miniforelesninger av hovedlærere og gjesteforelesere, og ikke minst veiledning og detaljert tilbakemelding på språk, stil og struktur i manuset ditt. Vi vil også jobbe med motstand i skriveprosessen. Målet er at du skal levere et manus til bedømmelse i forlaget når skoleåret er over. Den videregående klassen har plass til inntil 8 elever. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Mer om søknadsprosessen kan du lese her.