Påmeldingsfrist 8. juni 2022
Vil du bli krimforfatter - søk på Krimforfatterskolen!

Krimforfatterskolen er Cappelen Damms årskurs for å gi deg et grunnlag til å skrive en krimroman.

Krimforfatter Torkil Damhaug er en av hovedlærerne til Krimforfatterskolen.

Har du lyst til å bli krimforfatter? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole, og kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Karin Fossum eller Torkil Damhaug. 

Hvis du drømmer om å bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen skreddersydd for deg. Du kan søke førsteklasse og en videregående andreklasse.

I september begynner et nytt undervisnings-år på Cappelen Damms Krimforfatterskole. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke på et videregående år. For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være godt i gang med et romanmanus. Begge årene består av seks samlinger. Hovedlærerne er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

 

Hva er Krimforfatterskolen?

Krimforfatterskolen er Cappelen Damms årskurs for å gi deg et grunnlag til å skrive en krimroman. Skolen har vært drevet siden 2016, og flere av elevene har debutert som krimforfattere.

«Krimforfatterskolen ga meg troen»

Vi har spurt to tidligere elever om deres erfaringer med skolen. Ellen G. Simensen som debuterer med krimromanen Tro meg når jeg lyver sier: «Krimforfatterskolen ga meg troen på egen skriving og motet til å følge drømmen videre. Jeg har fått et unikt nettverk av andre skrivende, og en solid grunnmur å bygge mitt forfatterskap på.»

Hanne Gellein som debuterte med Alle fugler små til meget gode kritikker mener at skolen var en utløsende faktor for debuten: «Krimforfatterskolen satte virkelig fart på skrivelysten min. Svært dyktige lærere og proffe rammer rundt undervisningen gjorde hver samling til et høydepunkt. Mest av alt var det verdifullt å møte andre skrivelystne, det motiverte og inspirerte meg til å endelig oppnå forfatterdrømmen.»

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Tro meg når jeg lyver

Ellen G. SimensenEn psykologisk krimroman som spenner et vidt lerret fra øst i landet til ytterst i vest.... Les mer
Tro meg når jeg lyver

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Tro meg når jeg lyverEllen G. Simensen
332,–
Veil. pris379,–Du sparer47,–

 

Krimskoleåret 2021/2022

Nå er det klart for opptak til nye elevkull. Siste helg i september begynner et nytt undervisningsår på Krimforfatterskolen. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke andreklasse, det videregående trinnet. For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være godt i gang med et romanmanus.

Begge årene består av seks samlinger.

 

Førsteklasse på Krimforfatterskolen

I Krimforfatterskolens første klasse gir vi deg en unik mulighet til å utvikle dine evner til å skape spennende fortellinger. Klassetrinnet tar for seg ulike krimsjangre, plot- og karakterutvikling, språk og stil. Undervisningen består av miniforelesninger og veiledning og tilbakemelding på dine egne tekster. Underveis får du hjelp til å komme i gang med manus til din egen kriminalroman. Eller hjelp til å komme videre med et manus du allerede er i gang med. Undervisningen starter i september. Klassen har plass til inntil 12 elever. Under finner du info om søknadsprosessen. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Hvordan søker du opptak til Krimforfatterskolen førsteklasse? Les mer her

 

Andreklasse på Krimforfatterskolen

Andreklassen er for deg som er i gang med et manus og som trenger hjelp og inspirasjon til å komme i mål. Undervisningen starter i september, og klassen er en videreføring av Krimforfatterskolens førsteklasse, men du som ikke har gått førsteklasse kan også søke. I så fall bør du ha kommet et stykke på vei med et manus, og du bør allerede ha kunnskaper om hvordan en krimroman utvikles.

Du vil arbeide med ditt eget manus gjennom hele skoleåret. Undervisningen blir gitt i form av miniforelesninger av hovedlærere og gjesteforelesere, og ikke minst veiledning og detaljert tilbakemelding på språk, stil og struktur i manuset ditt. Vi vil også jobbe med motstand i skriveprosessen. Målet er at du skal levere et manus til bedømmelse i forlaget når skoleåret er over. Den videregående klassen har plass til inntil 8 elever. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Hvordan søker du opptak til Krimforfatterskolens andreklasse? Les mer her

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Alle fugler små

Hanne GelleinAlle fugler små er en spenningsroman med et skremmende perspektiv. ... Les mer
Alle fugler små

Tidligere elev på Krimforfatterskolen

Alle fugler småHanne Gellein
332,–
Veil. pris379,–Du sparer47,–

Hovedlærere på Krimforfatterskolen

Torkil Damhaug er en av Norges ledende krimforfattere. Han fikk Rivertonprisen 2011 for Ildmannen, og for annen gang i år for En femte årstid. Også hans siste roman Se en annen vei, fra 2019 fikk strålende kritikk. Han er også lege og psykiater.

Bernt Roald Nilsen er frilansjournalist og litteraturekspert, og holder en rekke skrivekurs i inn- og utland. I tillegg vil du få møte spennende gjestelærere.

Har du lyst til å bli krimforfatter – Hvordan søke?

For å komme inn på Krimforfatterskolen, må du sende inn søknad innen 10. juni.

Krimforfatterskolen førsteklasse? Les mer her

Krimforfatterskolens andreklasse? Les mer her

 

 

Kanskje er dette starten på din forfatterkarriere, så søk da vel!

 

Torkil Damhaug

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste.

Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav krimromanene Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011), Sikre tegn på din død (2013) og En femte årstid (2016). Torkil Damhaug har, som den eneste, vunnet Rivertonprisen tre ganger. For Ildmannen (2011), En femte årstid (2016) og Hund uten grav (2022). Glasshjerte (2017), Se en annen vei (2019) og Hund uten grav (2022) er hans nyeste romaner.

... Les mer
Foto: Lina Hindrum