BokPod podkast

Bokpod er en skattekiste for litteraturinteresserte. Det er 33 timelange portrettintervjuet med Norges viktigste forfattere. Intervjuer er en av Norges beste portrett-journalister Hallgeir Opedal. Med Bokpod har han klart å få fram hele nye sider ved forfatterne.

BokPod

Portrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal

BokPod bygger på den svært populære podkasten med samme navn. Dette er en unik samling med 18 intervjuer - tidløse møter med Norges viktigste forfattere. Her forteller de om skriving, arbeidsmetoder, rutiner, i det hele tatt – tanker omkring det å være forfatter, men like viktig - hvorfor nettopp de ble forfattere.


Intervjuer er Hallgeir Opedal - en prisbelønt journalist og en av landets mest erfarne og kjente portrettører, blant annet kjent fra Dagbladet Magasinet. Han har bearbeidet intervjuene og fylt på med materiale som ikke ble publisert i podkasten.


Intervjuer med Roy Jacobsen, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Frode Grytten, Tomas Espedal, Karin Fossum, Herbjørg Wassmo, Kim Leine, Kolbein Falkeid, Tom Egeland, Ketil Bjørnstad, Beate Grimsrud, Lars Saabye Christensen, Jon Michelet, Tove Nilsen, Vetle Lid Larssen og Jo Nesbø.

Les mer
BokPod
BokPodPortrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal
399,–
  podcast

  Bokpod med Gro Dahle

  I dette intervjuet forteller Gro Dahle om automatskrift, fem skriveregler, hallusinasjoner, Asperger - og om morsmelksvafler.

  podcast

  Bokpod med Jon Fosse

  I denne podkasten forteller Jon Fosse om skrivingens mysterier, alkoholens gleder, det store sjubindsverket og om livet som katolikk og avholdsmann.

  podcast

  Bokpod podkast med Torkil Damhaug

  I denne Bokpoden snakker Torkil Damhaug om svømmebassenget i Lørenskog, sin autoritære far, flukten til Frankrike og, gjenforeningen.

  podcast

  Podkast med Edvard Hoem

  I denne podkasten snakker Edvard Hoem om fortiden i KRFU og AKP, om ungdomsromanen han brente og Shakespeares betydning for hans romaner.

  podcast

  Bokpod med Merethe Lindstrøm

  Merethe Lindstrøm om rotløs barndom, kunstnerfamilien, høy musikk, tinnitus, Fra vinterarkivene og hvorfor hun nå bor i England.

  podcast

  Podkast med Einar Økland

  I dette intervjuet forteller Einar Økland om psykologi, IQ, roskompetanse, Profil-gjengen og Dag Solstad.

  podcast

  Podkast med Lars Amund Vaage

  I denne podkasten forteller Lars Amund Vaage om galskap, autisme, forfatterens forfatter, om AKP, suksessromanen Syngja og datteren Gunhild

  podcast

  Bokpod med Per Petterson

  I denne podkasten forteller Per Petterson om den sene debuten, setningene som aldri kommer, Ut og stjæle hester, tragedien Scandinavian Star og om den nye romanen Menn i min situasjon

  podcast

  Bokpod med Agnes Ravatn

  I denne BokPoden snakker Agnes Ravatn om det hun trodde var «oppskriften» på å skrive, prokrastinering, å skrive for hånd, å plagiere Jostein Gaarder på barneskolen og om å ville kaste manuset i søpla.

  podcast

  Bokpod med Erik Fosnes Hansen

  I denne podkasten snakker Erik Fosnes Hansen om hans femte og nyeste roman, Et hummerliv. Han forteller også om debuten, verdenssuksessen, det dummeste han har gjort og om å diktere romaner. 

  podcast

  Bokpod med Frid Ingulstad

  Podkast med norges mestselgende forfatter Frid Ingulstad. Hun forteller om Sønnavind, cliffhangers, refusjoner og det å skrive 222 bøker.

  podcast

  Bokpod med Jo Nesbø

  Podkast med Jo Nesbø. Han forteller om farens bakgrunn som frontsoldat, om å lyve i intervjuer, og hvordan han begynte å skrive om Harry Hole. 

  podcast

  Bokpod med Vetle Lid Larssen

  I denne BokPoden forteller Vetle Lid Larssen om å skrive, om forholdet til far og Italia, om da han og Jonas Gahr Støre spilte sammen i radioteateret, om da Knut Gørvell utropte ham til den nye Hamsun, og om da han ble dimittert fra Forsvaret fordi han hadde så lav IQ.

  podcast

  Bokpod podkast Erlend Loe

  I denne podkasten forteller Erlend Loe om «det jævla nettet», om å være «klønat i forhold til jentan», og det å være annerledes og bruke det til noe.

  podcast

  Bokpod med Jon Michelet

  I denne bokpoden som ble publisert i 2015 snakker Jon Michelet (1944 - 2018) om mor og far, om oppturer og nedturer, om Skogsmatrosen og om hvor lenge han var til sjøs. Egentlig.

  podcast

  Bokpod med Lars Ove Seljestad

  I denne BokPoden forteller Lars Ove Seljestad blant annet om sen debut, brevet fra Olav H. Hauge og magiske skriverom.

  podcast

  Bokpod podkast med Anne B. Ragde

  I denne podcasten forteller Anne B. Ragde om det å være psykotisk i skriveprosessen, hvordan hun har pusset opp fasaden for Cappelen-penger og en boklansering som druknet i viraken Al-Qaida og Lars Saabye Christensen laget.

  podcast

  Bokpod med Lars Saabye Christensen

  I denne podcasten kan du høre Lars Saabye Christensen snakke om Beatles, bilturer, pinligheter som litterært drivstoff - og om Se og Hør-bildet han håper aldri kommer på trykk.

  podcast

  Bokpod med Kolbein Falkeid

  I denne podcasten snakker Kolbein Falkeid om dikt, livet, makrokosmos og det å miste et barn.

  podcast

  Bokpod med Kim Leine

  I denne podcasten snakker Kim Leine om Seljord, Jehovas Vitne, overgrep og det å være avhengig av alkohol, morfin og godteri.

  podcast

  Bokpod med Tom Egeland

  I denne podcasten snakker Tom Egeland om Bjørn Beltø, Bibelen, Facebook, Excel og oldefaren Jon Flatabø.

  podcast

  Bokpod med Herbjørg Wassmo

  I denne podcasten snakker Herbjørg Wassmo om trilogiene om Tora og Dina, sinne og tilgivelse.

   
  podcast

  Bokpod med Karin Fossum

  I denne podcasten snakker Karin Fossum om livet, Konrad Sejer, vennskapet til en drapsmann og det å bli refusert gjennom 14 år.

  podcast

  Bokpod med Tomas Espedal

  I denne podcasten snakker Tomas Espedal om kulturkjerringer, kulturkuker, kongens nyttårstale og tolv ting en forfatter MÅ kunne.

   
  podcast

  Bokpod med Frode Grytten

  Podkast med Frode Grytten hvor han forteller om Odda, pønk, sjenanse og da far dukket opp på TV2-nyhetene.

  podcastBokpod

  Bokpod med Ingvar Ambjørnsen

  I denne podcasten snakker Ingvar Ambjørnsen om Larvik, Olav H. Hauge, revejakt, Ellings oppstandelse, alkohol og ti-året han har glemt.

  podcast

  Bokpod med Vigdis Hjorth

  I denne podcasten snakker Vigdis Hjorth om kaos, uro, vinens velsignelser og om å tjene penger på sine ulykker.

  podcast

  Bokpod med Dag Solstad

  I denne podcasten snakker Dag Solstad blant annet om Rukla og paraplyen, mor og Sandefjord, rødvin og stråling. Og så avslører han hvem som er litteraturhistoriens lateste forfatter.

  podcast

  Bokpod med Roy Jacobsen

  Roy Jacobsen snakker om oppvekst, skriving, hvalfangere, seierherrer, skogsarbeidere, usynlige depresjoner, tiden som ungdomskriminell og livet som forfatter.