Hvordan en pulsklokke kan forandre livet ditt med Lege Torkil Færø

Torkil Færø er allmennlege og forfatter. Med boka «Pulskuren» har han skrevet en overraskende bestselger om hvordan vi kan stresse riktig, sove bedre, yte mer og leve lenger – ved hjelp av en pulsklokke. For 10 år siden var det få som ville tro Færø skulle skrive denne boka. Som han sier: «Jeg har gjort alle feilene selv». 

Årlig selges det 200 000 pulsklokker i Norge, men ikke alle vet hvordan man bruker verktøyet best mulig. I samtale med Knut Gørvell på Boktips LIVE forteller Færø om sine tips til hvordan pulsklokken kan forandre livet ditt. 

Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE på Cappelen Damm-huset, våren 2023. 

 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Torkil Færø

Torkil Færø (f. 1969) er allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf og globetrotter. Som legestudent var han den første som dro ut for norske Leger Uten Grenser da han i 1996 jobbet i krigsherjede Angola. Gjennom 25 år som frilanslege har han jobbet i kommuner over hele landet, hatt titusener av konsultasjoner og fått et unikt bilde av sykdommene som plager oss. Han har erfart at årsaken oftest finnes i en livsstil som stresser kroppen vår.

Livsnyteren Torkil Færø er opptatt av hvordan vi kan få mest mulig ut av livet. I boken Pulskuren forteller han trinn for trinn hvordan vi kan bruke pulsklokken eller smarttelefonen til å bli bedre kjent med vår egen kropp og få bedre kontroll på stressbalansen og det autonome nervesystemet. Han har selv gjort absolutt alle feilene i boken og fått et nytt liv ved å foreta pulsveiledede livsstilsendringer. Hans håp er at alle som ønsker bedre helse og mer energi til å leve livet fullt ut, får nytte av tiltakene han selv har så stor glede av. I oppfølgeren Pulskuren helsedagbok kan fremgangen noteres dag for dag, uke for uke.

Færø ivrer også for å vise at vi kan bruke vanskeligheter til å vokse oss sterkere. Han ble selv mobbet som barn og har klart å komme styrket ut av strevsomme barndomsår. Han har dessuten et stort ønske for helsevesenet: At det i mye større grad jobber forebyggende og gir hjelp til selvhjelp enn tilfellet er i dag.

Færø er også en prisbelønt fotograf som har utgitt fotokunstbøker, hatt utstillinger og holdt fotoworkshoper i mange land, og han har laget NRK-filmene om pilegrimsvandring til Nidaros og Santiago de Compostela. I sin første bok, Kamerakuren, kombinerte han lege- og fotokunnskapen til en unik bok om terapeutisk fotografi, der livsmestring kobles sammen med det å ta gode bilder. Færø har reist med ryggsekk, sykkel, motorsykkel, kajakk, båt og bil i over 80 land og snakker åtte språk. Han bor i Oslo med kone og to barn.

Les mer
Lina Hindrum

Pulskuren

Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lengerTorkil Færø

Vil du vite hvordan du kan få mer viljestyrke, overskudd og energi? Hvor mye akkurat du tåler eller trenger å trene, sove og spise, og hvordan du kan forebygge alvorlig sykdom? Med Pulskuren og en pulsklokke eller mobil som guide kan du oppnå alt dette!


Pulskuren er både for deg som er småsyk og sliten og vil ha energien tilbake, og for deg som har det bra, men vil kjenne mer vitalitet og forbedre evnen til viljestyrke, utholdenhet, nærvær og hverdagsglede. Nøkkelen er pulsvariasjon eller HRV (heart rate variability). Lærer du nervesystemet og pulsen din å kjenne, vil du forstå hva som tapper deg for krefter og gjør deg syk, og hva som gir energi, viljestyrke og overskudd. Du kommer til å sove bedre, føle deg mer opplagt og glad og være mer til stede her og nå. Og du har langt større sjanse for å kunne leve et friskt og vitalt liv til du når høy alder. I boka guider forfatteren deg på en livsviktig reise gjennom nervesystemet ditt, der du garantert vil få deg noen overraskelser underveis!

Du lærer blant annet:


  • hvor mye belastning akkurat din kropp tåler
  • når du bør roe ned
  • hvor mye viljestyrke du har tilgjengelig, og hvordan den kan bedres
  • gode grep for bedre og dypere søvn
  • trinn for trinn-veiledning for å justere eller endre livsstil
  • brukererfaringer og forfatterens egen helsereise

– Fra å være overvektig, røykende og inaktiv har jeg nå et balansert stressnivå, god pulsvariasjon og overskudd til å leve fullt ut. Det har tatt tid, og jeg jobber med det hver dag. Men jeg kan med hånden på hjertet si at livet mitt er et helt annet enn for bare noen få år siden.

Dr. Torkil Færø


– Pulskuren og HRV er en helserevolusjon!

Dr. Annette Dragland, lege og programleder for podkasten Leger om livet


– Fantastisk lesning! Færø går i spissen for en spennende endring i hvordan vi forholder oss til helsen vår.

Dr. Herman Egenberg, lege og programleder for podkasten Motiverende Intervju

Les mer
Pulskuren
PulskurenStress riktig, sov bedre, yt mer og lev lengerTorkil Færø
399,–