Krimspesial 2022
Tom Egeland møter nye krimstjerner

Tom Egeland møter nye krimstjerner: Hilde Palladino, Lars Ove Sæther, Helle Stensbakk, Johan Høst, Petter Fergestad og Svenn G. Simonsen. Opptaket ble gjort på Krimfestivalen i Oslo 2022. 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Lars Ove Sæther

Lars Ove Sæther er født i 1959 og bosatt i Trondheim. Han har ingeniørutdannelse i programvareutvikling og prosjektledelse. Jobber nå med IT innen helsesektoren.

Les mer
Copyright: Cappelen Damm / Liliann Eidem

Newtons vugge

Lars Ove Sæther

Lars Ove Sæther vant Cappelen Damms store krimkonkurranse i 2013 med Hanegal, og er nå tilbake med en drivende, original psykologisk thriller.


Isak har ansiktsskader som gjør at han må gjennomgå omfattende ansikts- og kranierekonstruksjon. Han er i tillegg adoptert og blir både plaget og mobbet på skolen. Så forsvinner en av mobberne … Newtons vugge er bok med mange lag og en meget uhyggelig twist.

Les mer

Hilde S. Palladino

Hilde Palladino (f. 1968) er tidligere elev ved Krimforfatterskolen og bor i Oslo og på Bali. Hun jobber som selvstendig næringsdrivende med sosiale medier for bedrifter. Hennes første krimroman, Den som frykter snøen, ble nominert til Rivertonprisen og Maurits Hansenprisen for beste krimdebut i 2022.

Les mer
Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Den som frykter snøen

Hilde S. Palladino

Den som frykter snøen av H.S Palladino er en karakterdrevet psykologisk krim.

Terapeuten Bjørk Isdahl blir vitne til at hennes tidligere klient Azora brutalt tar selvmord. Azora hadde et fotografi av Bjørk med teksten «jeg vet hvorfor du har mareritt».

Bjørk har grusomme mareritt som hun aldri har fortalt til noen. Hvordan kunne Azora vite om det, og hvorfor hadde hun et foto av Bjørk?


Både politiet og Bjørk selv leter etter forbindelsen mellom Bjørk og Azora. En forbindelse som henger tettere sammen med Bjørks eget liv enn det hun selv aner.


Denne psykologiske krimromanen er et fascinerende dykk ned i menneskets fortrengte minner, i hvordan fortiden og oppveksten former og preger oss selv om man ikke husker den. Samtidig skildrer denne krimromanen et rufsete Oslo, der byens løse fugler og brutale skyggesider ligger som et troverdig og realistisk bakteppe.


NOMINERT TIL RIVERTONPRISEN FOR 2022!

Les mer

Tom Egeland

Tom Egeland (f. 1959) jobbet som journalist i mange år før han i 2006 bestemte seg for å bli fulltidsforfatter. Han debuterte i 1988 med grøsseren Stien mot fortiden, og fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2001 med romanen Sirkelens ende. Hans første barnebok, Piken i speilet, ble utgitt i 2007. Tom Egeland har blant annet blitt tildelt Rivertonprisen, og bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk.

Les mer
Raymond Mosken

Marg&bein: 8 grøss

Nye korte grøssIngunn Aamodt, Tom Egeland og Arne Svingen

Marg&Bein for den som elsker grøss! Tom Egeland, Arne Svingen og Ingunn Aamodt har skrevet flere korte historier. Hva kan skje når du skal møte noen du bare har pratet med på nettet for første gang? Og hvorfor er killerclowns og speil så skummelt? Hva om du har klatret inn en trang tunell og ikke kommer ut? Marg&Bein er Norges mest leste grøsserserie. Fra 10 år.

Les mer
Marg&bein: 8 grøss
Marg&bein: 8 grøssNye korte grøssIngunn Aamodt, Tom Egeland og Arne Svingen
269,–