Sindre Mekjan
Last ned bildet© Foto: Lina Hindrum

Sindre Mekjan

Mekjan debuterte i 2003 med romanen Liberty St. Romanen utspiller seg i New York City under og etter terrorangrepet mot World Trade Center ellevte september 2001. Mekjan var selv til stede i New York under angrepet og rapporterte om det for NRK. Hans erfaringer fra denne tiden står sentralt i boken, som blant annet handler om hvordan amerikanere reagerte på hendelsen. Boken inneholder også et fiksjonalisert portrett av president George W. Bush.

I 2006 ga Mekjan ut barneboka Fille fra Eventyrland. Rammen rundt fortellingen er livet i en opplevelsespark. Det er en spenningsroman, hvor det trygge livet innenfor murene til opplevelsesparken trues utenfra. Også denne boken tematiserer ekstremisme og terrorisme, og det er klare paralleller til 11. september-angrepene. Enkelte anmeldere har stilt spørsmålstegn ved om temaene er egnet for en barnebok.

I Flukten fra Ko går Mekjan enda lengre. Hovedpersonen Sara, en jente på 14 år, blir kastet ut i en borgerkrig hvor hun må gjøre umulige valg.

Sindre Mekjan er utdannet journalist, statsviter og litteraturviter. Han har jobbet i som kulturjournalist i NRK, hvor han blant annet skrev manus til serien Drømmen om Norge. Han har også skrevet for Morgenbladet, Dagsavisen, Klassekampen. Han har bodd i Washington, New York, New Mexico, San Francisco, Bangalore, London og Oslo.

Titler i salg

Kategori

Format

Språk

 • Whitefield av Sindre Mekjan (Nedlastbar lydbok)

  Whitefield

  Sindre Mekjan
  Bokmål2024Nedlastbar lydbok
  449,–
 • Whitefield av Sindre Mekjan (Ebok)

  Whitefield

  Sindre Mekjan
  Bokmål2023Ebok
  349,–
 • Whitefield av Sindre Mekjan (Innbundet)look-inside

  Whitefield

  Sindre Mekjan
  Bokmål2023Innbundet
  225,–
  Veil. pris449,–Du sparer224,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.