Else Kåss Furuseth ble tildelt Åpenhetsprisen 2018

For sitt langvarige engasjement for pårørende etter selvmord.

 

 

 

Else Kåss Furuseth er en av Norges mest profilerte komikere. I boken "Else går til psykolog", hvor hun deler personlig og åpenhjertig fra terapirommet.

 

Else Kåss Furuseth ble tildelt Mental helses Åpenhetspris for 2018 på Verdensdagen for psykisk helse. 

Else Kåss Furuseth får prisen for sitt langvarige engasjement for pårørende etter selvmord. I forestillingen Kondolerer forteller hun om hvordan livet ble etter at hun som 11-åring mistet moren og som 28-åring mistet broren. Begge valgte å ta sitt eget liv. Else Kåss Furuseth gir en stemme til de etterlatte. Det gjør hun med positivitet og humør. " Sier Juryen

Else går til psykolog

I boken Else går til psykolog inviterer Else inn i terapirommet hvor to personer møtes – Else og hennes psykolog. Møtene har en klar hensikt. Den er å fremme helse. Hun deler sjenerøst og personlig av seg selv i samtaler med psykologen gjennom to år.


Mental helses Åpenhetspris

Åpenhetsprisen er en hedersbetegnelse som deles ut av Mental Helse hvert år til en person som har gjort et særlig bidrag for å skape åpenhet om psykisk helse.
Vinneren får et kunstverk, litografiet Scene av Alf Christian Hvaring, og en gavesjekk på 10.000 kroner. Sjekken utbetales til et veldedig formål og Furuseth har valgt å gi sin gavesjekk til Mental Helses hjelpetelefon 116 123.

Else går til psykolog

Else går til psykolog

Else Kåss Furuseth

Else går til psykolog består av to år med samtaler mellom den nevrotiske og pratsomme Else og terapeuten hennes. Det er en bok som åpner døren til terapirommet, et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge? ­

Les mer