Barnas egen pris
Ingvild Bjerkeland er tildelt ARKs barnebokpris 2023

For ungdomsboken Udyr.

Ingvild Bjerkeland og ungdomsromanen Udyr
Udyr av Ingvild Bjerke land fikk strålende anmeldelser og nå er den tildelt ARKs barnbokpris og den kan vinne Bokslukerprisen.

Ingvild Bjerkeland er tildelt prisen for Udyr, en original grøsser for barn fra 10 år. Samme bok er også superfinalist til Bokslukerprisen.

ARKs barnebokpris

ARKs barnebokpris er en litterær pris som tildeles årets beste barnebok. En pris kåret av de ærligste leserne, som henger høyt for landets barnebokforfattere. Nå skal over 10 000 barn fra 5. til 7. klasse sette i gang med å lese og kåre årets beste barnebok. Prisen blir utdelt i Oslo i november.

Spenning og gru

Ingvild Bjerkeland har utgitt to bildebøker og en ungdomsroman tidligere, Udyr er hennes første roman for yngre lesere, og her er det spenning og gru fra første side. Boken fikk strålende anmeldelser når den kom ut.

«Dilemmaet til Udyr er faktisk at den er så god og troverdig.» Guri Fjellberg i Aftenposten når boken kom ut. 

«Spennende, men nådeløst grusom. En dystopi som ikke er for sarte sjeler, men perfekt for modige lesere som elsker ordentlige grøssere, med udyr og monstre som gir gåsehud helt opp i hårrøttene. OBS: Vanskelig å legge fra seg når man først er i gang!» Hanne Henriksen, Sydvesten

Les også: Mathilda (14) anmelder «Udyr»: – Så spennende at man får gåsehud, så koselig at man blir varm om hjertet

Udyr

Udyr

Ingvild Bjerkeland

Lettlest og ubehagelig spennende – Udyr er en bok du ikke kan legge fra deg!


Hva skjer hvis samfunnet plutselig bryter sammen, noe skummelt og ukjent truer og alle er redde for alle? Abdi (13) og lillesøster Alva må rømme gjennom skogen etter at sivilisasjonen rundt dem kollapser og moren deres – og mange andre – blir drept av noen skumle og hittil ukjente udyr. Strømmen er borte, alle biler står og de menneskene som er igjen, gjemmer seg – for udyra og for hverandre. Vi følger Abdi og Alva gjennom skogen og mot havet. Men hvordan kan de komme seg i trygghet – og hvem kan de faktisk stole på?


Ingvild Bjerkeland har utgitt to bildebøker og en ungdomsroman tidligere, Udyr er hennes første roman for yngre lesere, og her er det spenning og gru fra første side.


En original grøsser for 10+


VINNER AV ARKS BARNEBOKPRIS 2023!


Nominert til Bokslukerprisen 2024.

Les mer
UdyrIngvild Bjerkeland
262,–
Veil. pris299,–Du sparer37,–

Ingvild Bjerkeland

Ingvild Bjerkeland (f.1981) debuterte i 2002 med en kort prosatekst i Signaler. Hun utga sin første bok, ungdomsromanen Oscar Blue går under, i 2005. Ingvild har også utgitt to bildebøker; Pøbler i pels og pyjamas (2013, illustrert av Jens Kristensen) og Monsterbølger (2015, illustrert av Åshild Irgens. I 2023 kom Udyr, en lettlest og ubehagelig spennende grøsser for leser fra 10 år.

Ingvild har vært student ved Forfatterstudiet i Bø, hun har en doktorgrad i film- og fjernsynsvitenskap fra NTNU Trondheim og har arbeidet mange år ved Høgskolen i Innlandet, hvor hun blant annet forsket på norsk barnefilm. Hun har også jobbet i filmbransjen. Nå bor hun i Haugesund og arbeider ved avdeling for Kultur, Idrett og Frivillighet i kommunen.

Les mer
Foto: Grethe Nyggard

Les også: