Michael Stilson er vinner av Uprisen 2019

Michael Stilson (f. 1987) er fra Trondheim og er utdannet lærer. Han har spilt fotball profesjonelt og har tidligere skrevet om livet som fotballspiller for NRK. 

Michael Stilson debut bok Bare spille ball er kåret til årets beste ungdomsbok. Vi gratulerer Stilson med Uprisen 2019.

Juryens begrunnelse

Boken handler om ting vi ungdommer kan kjenne oss igjen i og relatere oss til. Temaer boken tar opp er blandt annet prestasjonspress, kaotisk familieliv, vennskap, forelskelse og å ha høye forventnininger til seg selv. 

- Forfatteren har gode beskrivelser av alt som skjer. Vi ble godt kjent med karaterene og levde oss inn i handlingen. Mye stod på spill og skildringene skapte følelser. Valgene hovedpersonen tok skapte engasjement. Mange ble irriterte og diskusjonene ble mange. Selv helt opp til storjurymøtet diskuterte vi i klassen slutten, sa juryen. 

I 2018 mottok Stilson Trollkrittet for Bare spille ball.

Uprisen

Uprisen ble utdelt første gang i 2007 og er ungdoms egen kåring av den beste norske ungdommsboka utgitt inneværende år. Prisen arrangeres av Foreningen ! les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken. 

Bare spille ball

Bare spille ball

Michael Stilson

Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på de harde realitetene. Den handler om å prøve å glemme en jente, og klare seg uten en far. Og den handler om å vinne – uten å miste seg selv.


Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg.


Les mer