Ny norsk krimpris
Sam Lloyd er nominert til Glasskniven 2024

Sam Lloyd og krimboken Minneskogen
Sam Lloyd er en av fem som er nominert til den nye krimprisen Glasskniven.

Glasskniven er en ny krimpris som skal gis til beste norske krimroman utgitt i Norge. Britiske Sam Lloyd er nominert for krimdebuten, Minneskogen.

Juryen for Glasskniven har valgt ut fem nominerte til den første kåringen. Vinneren kåres 15.mai, mens selve utdelingen vil skje til høsten melder juryleder Ingemundsen i en pressemelding.

En internasjonal bestselger

Minneskogen er en kritikerrost psykologisk thriller, som har rukket å bli en internasjonal bestselger siden utgivelsen i England i 2020. 

Både VG og Dagbladet ga boken terningkast 6, «(...) han har en infam og overraskende vri utover i boka, som gjør Minneskogen til den mest overraskende og elegante groteske grøsseren jeg har lest på lenge.» skrev Cathrine Krøger i Dagbladet.

Boken kom på norsk i 2021, oversatt av Egil Halmøy.

Juryens begrunnelse

Minneskogen lurer deg trill rundt, får pulsen til å øke, og det blir neppe mer grotesk enn det du får her. Kjappe replikker gjør det hele ekstra fascinerende, der en må lete i språket mellom linjene for å finne den egentlige nerven. En nifs og fæl historie som er drøy kost å fordøye. Dette er krim med solid ryggrad som gir deg gåsehud. Bokens mørke tone får leseren til å skjelve litt ekstra. Lloyd er nyskapende og original innen en satt sjanger, og boken skiller seg ut i mengden av krimlitteratur.

Minneskogen

Minneskogen

Sam Lloyd

Minneskogen av Sam Lloyd er en leken, fantasifull og marerittaktig psykologisk thriller.Et uheldig trekk kan bety døden …


Elijah har bodd i Minneskogen så lenge han kan huske. Han bruker mesteparten av tiden sin her. Og det er slik han finner Elissa.


Elissa har akkurat kommet til Minneskogen. Hun har blitt kidnappet og befinner seg lenket fast i et rom under bakken. Hun innser at denne merkelige gutten er den eneste som kan redde henne.


Les mer
MinneskogenSam Lloyd
229,–

Sam Lloyd

Sam Lloyd vokste opp i Hampshire, der han diktet opp historier og bygde hemmelige gjemmesteder i skogen. I dag bor han i Surrey sammen med sin kone, tre sønner og en hund som liker å ule. Minneskogen er hans første bok - en kritikerrost psykologisk thriller, som har rukket å bli en internasjonal bestselger siden utgivelsen i England i 2020. De mange begeistrede anmeldelsene har lagt vekt på originalitet, vakkert språk, et særegent fantasifullt univers, og ikke minst marerittaktig spenning.

Les mer
Copyright Sarah Blackie

Glasskniven

Prisen skal gå til beste oversatte krimroman utgitt i Norge, og blir den første prisen internasjonale krimforfattere kan vinne i Norge.  

I juryen sitter journalist for Randaberg24Simen Ingemundsen, redaktør for
Hverdagsnettmagasinet Anne Lise Johannessen, forfatter og kulturjournalist i Adresseavisen Ole Jacob Hoel, festivalsjef for Osterøy Krimfestival Bent Arild Raknes og journalist for AgderpostenSiri Fossing. 

Ingemundsen er juryleder og Johannessen er nestleder for juryen.

Prisen er laget av glassblåser Pål Roald Janssen, og en blodig kniv vil stå stukket ned i
vinnerboken.