Tre gode leseopplevelser
Månedens bok – Juni

Månedens bok er for deg som vil bruke mer tid på å lese og mindre tid på å lete. Fra mylderet av nye bøker, trekker vi hver måned vi frem tre aktuelle titler – én skjønnlitterær, én sakprosabok og én barnebok – og gir deg tre gode grunner til å lese nettopp disse. Kall det gjerne en snarvei til gode leseopplevelser.

Månedens bok logo

Makten og æren

Henrik H. Langeland

Makten og æren er et intenst og mangfoldig familiedrama om livet i et norsk skipsrederi.


På sin storslåtte 18-årsfeiring i 1908 arver Herman Lauritzen makten i farens velrenommerte Tønsberg-rederi. Før han kan overta som seniorsjef, må han imidlertid gå i lære i utlandet. Broren Alf skal sendes til sjøs mot sin vilje, mens lillesøsteren Mathilde forsvinner under dramatiske omstendigheter samme ettermiddag. Først flere år senere vender Herman hjem til et rederi i ruiner. Han tyr etter hvert til like kløktige som nådeløse metoder for å gjenreise firmaet og familiens ære. Med de uopprettelige konsekvenser det får.


Makten og æren handler om rikdommens og klassesamfunnets personlige slagsider, men også om velstandsvekst, kvinnefrigjøring og skipsnæringens betydning i det moderne Norge. Og ikke minst om arvens kraft. Kan man unnslippe sine slektsbånd? Eller fanger familien for alltid?


Romanen er inspirert av den virkelige historien til en av landets mest innflytelsesrike shippingfamilier i det forrige århundret.

Les mer

Hva hvis

Min reise for å finne meg selvChristian Strand

NRK-profilen Christian Strand ble adoptert bort da han var tre måneder gammel. Hans norske foreldre hentet ham på et barnehjem i Indonesia. Hele livet har han kjent på en sterk følelse av takknemlighetsgjeld og et behov for å overkompensere sitt asiatiske utseende med «norskhet». Først etter at han ble far selv, begynte han å tenke på egen barndom og lete etter eget opphav. I denne boken reiser Strand tilbake til Indonesia som voksen tobarnsfar og utfordrer sannheter han før har trodd på: Kan man bli hel uten å vite hvor man kommer fra? Hva innebærer det når det sås tvil om det lille du vet? Og hva betyr følelsen av gjenkjennelse og tilknytning i et menneskeliv?


«Kanskje var mamma og pappa like usikre som meg på min biologiske familie. De ante jo ingenting om dem, og visste heller ikke om det var best for meg å la temaet ligge. Det ble derfor enklere for alle å snakke om andre fine ting rundt adopsjonen. For meg ble det tryggere å si til mamma og pappa at jeg aldri hadde vært interessert i min biologiske slekt. Jeg visste jo ikke hvordan jeg skulle prate om det.»

Les mer
Hva hvis
Hva hvisMin reise for å finne meg selvChristian Strand
399,–

Barnehagestart

Oda Weider-Krog

Håndbok for barnehagestartere og deres foreldre!


Å begynne i barnehagen er en stor omveltning, og både barn og voksne skal venne seg til en helt ny hverdag. Det er så mye spennende å oppleve, og så mange nye ansikter man skal møte! Men hva gjør man i barnehagen? Hva trenger man i garderoben? Hvilke leker og aktiviteter kan man glede seg til? Og hvorfor må egentlig de voksne gå på jobben?


Barnehagestart er gjennomillustrert , med fokus på forenklet språk og engasjerende tegninger. Boka har som formål å gi de yngste barna et barnehage-relatert ordforråd og en begynnende forståelse av hva det vil si å begynne i barnehagen. Tegningene er varme og imøtekommende, og lar barna selv utforske barnehagens områder både inne og ute.


Oda Weider-Krog er utdannet pedagog og driver podkasten «Familieliv», med over 30 000 lyttere hver måned. Hun møter ferske barnehageforeldre med både forståelse, omsorg og oppmuntring i denne boka. Nydelig illustrert av internasjonalt anerkjente Victoria Sandøy.

Les mer

Månedens bok - mai

Svermens år

Svermens år

Terry Hayes

479,–
Hva hvis det er mulig, da?

Hva hvis det er mulig, da?

Anja Hammerseng-Edin

399,–
101 ting å gjøre før du blir voksen

101 ting å gjøre før du blir voksen

Nils Petter Mørland og Mikkel Niva

349,–

Månedens bok – April

Jeg har venta sånn på deg
399,–
Christers Italia

Christers Italia

Christer Rødseth

449,–
Hvorfor kan man ikke sprekke av sinne?
329,–