Manuskonkurranse
Vi vil høre fra DEG!

Cappelen Damm søker nye stemmer med gode historier for unge lesere, svar må sendes inn innen 5. februar 2023.

Vinneren er trukket og kontaktet.

I Cappelen Damm har vi mange dyktige barne- og ungdomsforfattere. Jonis Josef, Gulraiz Sharif, Irmelin Persdatter Gustavsen, Silje Sirnes Winje, Elin Hansson, Mariell Øyre, Michael Stilson er noen av dem. Vil du bli en av gjengen?

Vi vil høre fra deg som ikke er publisert forfatter fra før, men som har ideer og lyst til å skrive for barn og unge. Humor, spenning, følelser, hverdagsliv, fantasi – alt kan være tema og utgangspunkt for den gode fortellingen, og det er stort rom for fortellermåter og innfallsvinkler. Det vi ønsker oss er den unike historien, den som bare du kan skrive, og som treffer unge lesere.

I Cappelen Damm er vi opptatt av mangfold i alle former, så som (men ikke begrenset til) etnisk, sosialt, religiøst og når det gjelder kjønnsidentitet. Vi vil være ekstra oppmerksomme på prosjekter som tilfører barnelitteraturen noe nytt.  

Retningslinjer for konkurransen 

  • Vi er på jakt etter fortellinger i romanform eller tegneserier for barn og ungdom mellom 6 og 17 år. Sakprosa, noveller, dikt, bildebokmanus eller lignende vil ikke bli vurdert.
  • For å bli med i konkurransen leverer du en kort pitch, et tekstutdrag på maks 30 sider og noen ord om deg selv. Prosjektet kan være enkeltstående, eller tenkt som første bok i en serie.
  • Du kan ikke være tidligere publisert som forfatter, verken for voksne eller barn** 
  • Du må være over 18 år for å delta.
  • Send oss en epost med pitch og manusutdrag som vedlegg til [email protected] innen 5. februar 2023. Manus sendt i posten vil ikke vurderes.

 

Juryen består av redaksjonen i Cappelen Damm barn og ungdom.

Vinneren* utropes i mars 2023, og mottar et arbeidsstipend på kr 50 000 og en avtale om å arbeide med redaktør om utvikling av prosjektet til utgitt bok. Vinneren og et utvalg av andre innsendere vil også inviteres til en kreativ workshop hos Cappelen Damm, der de får treffe redaktører, snakke om prosjektene sine og høre inspirerende innlegg. 

 

*Cappelen Damm forbeholder seg retten til å ikke kåre noen vinner dersom ingen av de innsendte bidragene er av tilstrekkelig kvalitet. 

**Dersom du har selvpublisert, er du velkommen til å sende inn.