Bedre kjent-boka

Over 300 spørsmål som kickstarter den gode samtalen

Kjersti Kvam, 2021, Innbundet, Bokmål
Stine Kaasa (Illustratør)

Bedre kjent-boka er din venn i nøden når du ønsker at det skal svinge sosialt. Den vil skape latter, erkjennelser, diskusjoner og ny kunnskap.

249,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Med Bedre kjent-boka får du en verktøykasse full av gode spørsmål og «icebreakers» til hverdagen din. Her blir du bedre kjent med både deg selv og menneskene rundt deg, på en uhøytidelig og morsom måte. Boken inneholder over 300 spørsmål som kickstarter den gode samtalen, delt inn i kapitler etter ulike situasjoner – hvor mange kan overlappes, deles opp i mindre kategorier og brukes på en dynamisk måte.

Å føle tilhørighet med andre mennesker er en livsnødvendighet. Helt fra du er nyfødt, knytter du deg til foreldre, søsken og familie, og etter hvert også venner, kjærester og kolleger – og i mange situasjoner til og med ukjente mennesker. Men hvor godt kjenner du dem rundt deg? Hvem er det du omgir deg med? Og hvor mye vet du egentlig om dem?

Et ærlig svar: Lite.
Familier sitter rundt middagsbordet med telefonene på, før de spres ut i ulike aktiviteter. Venninne- og kompistemaer som kjærlighetsliv og fotball går i loop. Folk som har jobbet sammen i mange år vet ingenting om kollegaen sin, bortsett fra at hen er utrolig irriterende i møter. Og når du møter nye folk, snakker du som oftest om været.

Det samme gjelder i bryllup, konfirmasjoner og bursdager hvor flere generasjoner treffes i høytidelig forventning, i pene klær og stive sko. Det er kanskje lenge siden du har sett dem, du føler deg sjenert og litt utenfor deg selv der du står i finstasen, og da kan det være ekstra anstrengende å finne noe å prate om.

Mennesker har ulike personligheter, behov og måter å kommunisere på. Men hvorfor er det så vanskelig å gå fra krøkkete konversasjon til spennende samtale?

Bedre kjent-boka er din venn i nøden når du ønsker at det skal svinge sosialt. Den vil skape latter, erkjennelser, diskusjoner og ny kunnskap – og bonusen vil være den samme følelsen som etter andre gode og nære felles opplevelser, nemlig samhold.