Hopp til hovedinnhold

Bisettelsen

Lars Saabye Christensen, 2008, Lydbok-CD, Bokmål
349,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Andre formater

Omtale

Magical Mystery Tour

16 år etter utgivelsen av Bly, oppfølgeren til Lars Saabye Christensens mesterverk Beatles, får vi endelig vite hvor det ble av alle gutta. 19. august lanseres Bisettelsen, høstens største overraskelse. Gled deg!

Den 4. januar 2001 mister Kim Karlsen hukommelsen i rom 313 på  Sortland Hotell. Han har ingen peiling hva som har skjedd eller hvem han er. Det eneste han har, er en syvende sans med en notis – Oppdrag III, tilfredsstillende – under gårsdagens dato, og et engelsk, antagelig stjålet diplom, som ble gitt til Sortland Kino i 1967 fordi kinoen satte en rekord i antallet mennesker som hadde sett filmen Sound of Music. Og derfra tas Kim Karlsen – og leseren –  på en Magical Mystery Tour gjennom hans liv.

Gamle kjente
På denne magiske turen treffer vi gamle kjente fra Beatles og Bly, som onkel Hubert, Gåsen, Jensenius, den svømmeglade Fred Hansen og Iris som spår fortiden. Det er også nye skikkelser, som medlemmene i bandet Dirty Fingers, berømt for sin versjon av «Edelweiss», som skulle spille i USA, men som møtte sin skjebne i form av en rullestein. Boka er ikke bare et tilbakeblikk, den utspiller seg også i nåtiden, det vil si noen dager i januar 2001. Og litt etter litt blir det klart hva som er årsaken til Kims fullstendige hukommelsestap.

Laftebygg
Bisettelsen er slutten på trilogien om Kim og hans venner, men romanen er mer enn bare en fortsettelse av Beatles og Bly. Mange episoder og historier i denne boka kaster nytt lys på hendelser i de to andre romanene eller fyller ut hull i dem – vi får f.eks. endelig lese det speilvendte manuskriptet Kim satt og skrev på Nesodden i Beatles. I Bisettelsen er det flere fortellerstemmer, som bidrar til et mer nyansert bilde av Kim. Saabye Christensen veksler elegant mellom nye og gamle historier, da og nå og de forskjellige fortellerne, slik at alle hendelsene i griper inn i hverandre som et laftebygg og knytter romanen – ja, hele trilogien – sammen til en solid enhet.

NYHET  gratis MP3-CD
Vi gjør det enklere for deg å laste over hoved-lydboka til din MP3-spiller! Nå legger vi ved én gratis MP3-CD sammen med de vanlige CD-ene. Denne inneholder hele lydboka slik at du raskt kan legge den inn på din PC og over på én MP3-spiller.

NB: Gjelder bare hovedlydbøker. Alle DVD-spillere, PC-er og mange nyere CD-spillere kan spille av MP3-CD-er. Blant CD-spillere i bil er det stort sett 2007-modeller eller nyere som er MP3-kompatible.

Flere bøker av Lars Saabye Christensen