Burgerkrim

Trond Brænne, 2001, Innbundet, Bokmål
199,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Burgerkrim, og tar opp et aktuelt problem, nemlig salg av dop.

I den andre boken om den private etterforskeren Bob møter vi mange av de samme typene som vi traff i forrige bok, Rottene kommer, grevlingen Galåsen, ekornet Leffi og journalistduen Klodrik, for å nevne noen. Burgerkrim, og tar opp et aktuelt problem, nemlig salg av dop. En del av dyrene i Kvartalet har fått usedvanlig nydelig pels samtidig som de er blitt merkelig sløve. Bob forstår etter hvert at det er dop i omløp, men hvem selger det og hvor kommer det fra? Den lille medhjelperen hans, musa Tim, er stadig ute og spaner og finner fram til viktige opplysninger.

Situasjonen topper seg da et av dyrene dør av en overdose og Bob er vitne til et mord i nærheten av minkfarmen ved Sognsvann. Bob tar saken, og med god hjelp fra Tim og gamle og nye venner klarer han å løse dette mysteriet også.

I tillegg til den spennende handlingen får vi høre mye om livet i Kvartalet. Ekornene har familiegjenforening med slektninger fra hele landet og får bråk med skjærene, Galåsen treffer igjen en gammel slektning, Eskil, som bor i kolonihagene på Sogn og den irske minken Mingus O´Rouke er en stund nokså ille ute. Landstrykern er deprimert over alle de nye spisestedene med fremmed mat som dukker opp, og Bob er som vanlig svak for vakre tisper.

Boken er både spennende og morsom. Passer også godt til høytlesning.

Les også:

Rottene kommer (2000)