Bussjåføren som ville være Gud

Etgar Keret, 2004, Innbundet, Bokmål
Kjell Risvik (Oversetter)
236,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

22 noveller som handler om å leve, om forholdet mellom foreldre og barn, om å bo i et land med en dyster fortid og en eksplosiv nåtid, men likevel; å leve. En ny, ung stemme fra Israel.

Etgar Keret er israeler av russisk herkomst. Han lager film i tillegg til å skrive. I hjemlandet er han en kjent og ettertraktet forfatter, på bokmessen i Jerusalem i 2003 stod publikum i lang kø for å få ham til å signere bøkene sine.

Kerets noveller er også utgitt i Palestina. Forfatteren gjestet Norge i 2002, på litteraturfestivalen i Stavanger. Han var også gjest I Ordfront på NRK2, og er således ikke et helt ubeskrevet blad for norske lesere. Novellene vi har valgt ut til denne samlingen har en burlesk og nesten absurd humor som sitt viktigste fellestrekk. Skulle man sammenlikne med en norsk forfatter ville Erlend Loe være et nærliggende valg. Novellene handler om å leve, om forholdet mellom foreldre og barn, om å bo i et land med en dyster fortid og en eksplosiv nåtid, men likevel; å leve. En ny, ung stemme fra Israel.

Orig.tittel: A Collection of Short Stories

Oversatt av Kjell Risvik

Anmeldelser:"En meget fascinerende forfatter."
Sten Inge Jørgensen, VG
Les hele anmeldelsen

"Velformulert om selvmordere, sparegriser og djevler i «hverdagens» Israel."
Cathrine Krøger, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

Les også:Israels nye stemme
Artikkel Aftenposten

-Vi lever ikke våre liv på CNN
Artikkel Dagsavisen