Djevelen i kirken

Mikael Niemi, 2023, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Tor Edvin Dahl (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

En skikkelig grøsser med skremmende intens spenning.
Handlingen utspiller seg i Pajala nord i Sverige, rett ved grensa til Finland, hvor de fleste av innbyggerne har finsk slekt. Matti går i 7. klasse og både han og Simon og Malin, som er hans gode venner og medhjelpere, har overnaturlige evner.
De gruvekkende hendelsene inntreffer etter at historielæreren har tatt med klassen til kirken. I en gammel trekiste i sakristiet ligger en ekte djevel, død og inntørket. På lokket står det "Den ondes tunge er en kniv, den ondes gap er en brønn, den ondes hjerte er en sten." Ikke lenge etter at klassen har vært der, får læreren et uhyggelig anfall. Og snart opplever Matti og klassekameratene hans flere skremmende og overnaturlige hendelser. I 1906 falt en ond svart stein ned fra himmelen som vil gjøre djevlene uslåelige. Det utspiller seg en kamp på liv og død for å få tak i steinen, og i denne kampen inngår smådjevler og andre avskyelige vesener. Matti er den utvalgte til å vokte steinen ...