Dyreriket

Jean-Baptiste Del Amo, 2023, Heftet, Bokmål
Gøril Eldøen (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Dyreriket er en rystende roman som følger en lurvete bondefamilie over tre generasjoner idet de utvikler sin lille bit av jorden til en industriell grisefarm.

Boken åpner i en liten landsby i Sør-Frankrike før første verdenskrig. Der bor Éléonore med sin far og sin strenge og gudfryktige mor, som styrer gården og familien med jernhånd. Etter hvert som det 20. århundre forløper, forandres livene deres. På 1980-tallet er det barnebarna som har tatt over gården og driver en moderne grisefarm. Elendigheten og den verste armoden er historie, men en ny form for fattigdom og brutalitet gjør seg gjeldende. Det er øyeblikk av vidunderlig skjønnhet i denne boken, men også tankeløs vold; mot dyr og mellom mennesker, som manes frem av et sanselig språk.

Dyreriket er episk energibunt og franske Jean-Baptiste Del Amos store internasjonale gjennombrudd.

«En episk bok om familien og menneskelig råskap. En fantastisk roman.»

Baptiste Liger, L’Express

«I all sin grusomhet en storartet bok.»

Harald Eggebrecht, Süddeutsche Zeitung

«Med sin fjerde roman skaper Del Amo et litterært mesterverk som man leser som et desperat rop om mer samhold, mer medfølelse og fremfor alt mer mot til å svømme mot strømmen.»

Marisa Müller, Literaturkritik

«Den kommer sannsynligvis til å bli hyllet som en moderne klassiker. (…) Dyreriket er en viktig påminner om at litteraturens oppgave ikke nødvendigvis handler om å være oppløftende, men å hjelpe oss å oppnå en sann forståelse av vår situasjon.»

Ian Sansom, The Guardian

«Dyreriket er aldri som du forventer at den skal være. . . skinner av perfeksjon.»

Ankita Chakraborty, New York Times Book Review