Hopp til hovedinnhold

En stjerne i det fjerne

Roberto Bolaño, 2016, Ebok, Bokmål, EPUB
Kristina Solum (Oversetter)
179,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Andre formater

Bolaño er en strålende forteller.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Omtale

I Chile kort tid før President Allende blir avsatt i et kupp av Pinochet, treffes en gruppe venstreorienterte idealister for å diskutere poesi og politikk. Tre av dem er poeter og den fremste er den enigmatiske Alberto Ruiz-Tagle. Kvinnene er tiltrukket av ham, mens mennene ser på ham med mistenksomhet. Etter kuppet avsløres det at han er jagerflypilot og Pinochet-supporter med tysk opphav og at hans egentlige navn er Carlos Weider. Ved siden av å utføre drap på vegne av juntaen, blir han landskjent for å bruke jagerflyet til å skriver poesi i luften. Han organiserer også en fotoutstilling der motivene er ofre for drapene han har begått. Weiders perfomance-kunst blir til slutt for mye for hans overordnede og han rømmer landet – med en detektiv i helene.

En stjerne i det fjerne blander politikk, historie og poesi og de brutale hendelsene tydeliggjør både regimets grusomhet og litteraturens ambivalens.

«Den beste Bolaño-boken er Estrella Distante»
Chris Andrews, oversetter av Bolaño til engelsk og forfatter av boken «Roberto Bolaño's Fiction: An Expanding Universe»

Flere bøker av Roberto Bolaño

Ville detektiver

Ville detektiver

Roberto Bolaño

Ebok
349,–
Amulett

Amulett

Roberto Bolaño

Ebok
219,–
Chilensk nokturne

Chilensk nokturne

Roberto Bolaño

Ebok
179,–
2666

2666

Roberto Bolaño

Ebok
179,–