Fangesøstre

Gayle Forman, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Gry Wastvedt (Oversetter)
399,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

«De kaller det skole," sa V., "men det er et sinnssykeasyl, en falsk, bedriten oppførselsforandrende oppbevaringsanstalt, et slags ungdomsfengsel for uønskede, mistilpassede tenåringer.»16 år gamle Brit blir lurt med til Red Rock av sin velmenende far. "Problemet" hennes er at hun spiller i et punkrock-band, har rosa hår, tatoveringer og piercing og at hun avskyr stemoren sin intenst. Red Rock er full av misforståtte, ulykkelige jenter. Jentene i den ultra guddommelig storslagne ultra-eksklusive klubben for gærninger - Fangesøstrene - overbeviser oss om at det ikke er jentene som trenger hjelp, men foreldrene deres. De ansatte ved Red Rock gjør alt de kan for å straffe og bryte ned ungdommene.

Etter et halvt års tid skjønner Brit at skal hun komme seg ut derfra før hun blir 18, må hun ta sats og sparke ifra.

«Jeg skal si hva planen er: Slutten på Red Rock. For alle. Vi skal stenge hele sulamitten.» Foreldre og samfunnet rundt aner ikke hva som foregår på skolen. Hvordan skal Fangesøstrene klare å få sannheten ut når de blir overvåket som i et fengsel?

Historien i Fangesøstre er oppdiktet, men dessverre er den basert på en dyster virkelighet som finnes i amerikanske institusjoner som egentig skal hjelpe ungdommer, men i stedet bryter dem ned og straffer dem.