Fargen på himmelen vår

Amita Trasi, 2019, Heftet, Bokmål
Guro Dimmen (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

«Dette er en viktig fortelling, følsom og sterk på samme tid, om to barndomsvenner og deres ubrytelige bånd.» Shilpi Gowda, forfatter av Indias datter

India 1986: Ti år gamle Mukta har kommet i den alderen at hennes skjebne - å bli tempelprostituert - skal oppfylles. I et forsøk på å slippe unna, blir hun sendt til en familie i Mumbai for å være hushjelp. Der blir hun kjent med datteren i huset, den åtte år gamle Tara.

Det oppstår et nært vennskap mellom de to jentene, men en kveld blir Mukta kidnappet, og ikke lenge etterpå flytter Tara og faren hennes til USA. Et nytt liv i Los Angeles venter, men Tara kommer aldri over tapet av sin beste venn.

Noen år senere reiser Tara tilbake til India for å spore opp Mukta. Jakten leder henne til en brutal verden av menneskehandlere, og Tara begynner også å avdekke godt bevarte hemmeligheter i hennes egen familie.

«Under Trasis kyndige hender vokser det fram en vellykket historie, formidlet med en tone som vekker gjenklang etter at siste side er lest.» Library Journal, starred review