Filosofisk førstehjelp

Øyvind Kvalnes, 2022, Ebok, Bokmål, EPUB
245,–
Veil. pris279,–Du sparer34,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

I en polarisert virkelighet gir en forfatteren oss Filosofisk førstehjelp slik at vi blir bedre rustet til å samarbeide om utfordringer vi skal løse i felleskap. Vi får inspirasjon til å starte samtaler på tvers av vante skillelinjer og til å bli kjent med fremmede og deres perspektiver. Førstehjelpen kan den bidra til å løse opp i skarpe fronter og strid mellom mennesker, slik at det kan oppstå små og store samarbeidsmirakler.
Øyvind Kvalnes begynner denne boka med å fortelle en historie om hvordan han slår av en prat med grønnsakshandleren som han ofte er innom. Han lurer på hvor langt mannen bak disken er kommet i vaksinekøen? Da viser det seg at grønnsakshandlereren er vaksinemotstander. Hvordan kan man komme videre i en samtale når man i utgangspunktet står så langt fra hverandre?

Den offentlige samtalen er polarisert og algoritmene styrer oss i retning av folk som ligner oss. Det gjør at vi har fått mindre trening i å samtale med dem som tenker, snakker og oppfører seg annerledes. Samtidig står vi overfor store utfordringer som vi skal løse sammen.