Fletten

Laetitia Colombani, 2019, Innbundet, Bokmål
Astrid Kristoffersen (Oversetter)

Tre svært ulike kvinneskjebner krysser hverandre i denne romanen, som tar leseren med til India, Sicilia og Canada. Dette er en bok som det er lett å sluke i ett jafs, men vanskelig å glemme.

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Fletten er fortellingen om tre livskriser. Det er også en roman om mot, utholdenhet og solidaritet blant kvinner, og det som dypest sett forbinder oss alle, på tvers av store avstander og landegrenser: kjærlighet til familien, og oppofringene vi er villige til å gjøre for dem vi er glade i.

Smita bor i India. Hun er kasteløs, og det eneste hun drømmer om, er en bedre fremtid for datteren sin. I kastesystemet bør man kjenne sin plass. Likevel bestemmer Smita seg for å melde inn datteren på skolen.

Giulia bor på Sicilia og arbeider i farens hårverksted. Da faren havner i en dramatisk ulykke, må Guilia ta over driften. Det er da hun oppdager at bedriften er så godt som konkurs.

Sarah bor i Canada. Hun har tre barn, to skilsmisser bak seg, og en vellykket advokatkarriere med forfremmelse på horisonten. Sarah legger hjerte og sjel i jobben sin. Så kommer kreftdiagnosen.

Forbundet med hverandre å vite det, nekter de tre kvinnene å godta skjebnen. De bestemmer seg for å kjempe.