Gaza Blues

Etgar Keret, 2006, Innbundet, Bokmål
Kjell Risvik (Oversetter)
253,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Troen på at fortellingene deres kan leve sammen blant to permer har inspirert to av midtøstens sterke forfatterstemmer til å lage denne samlingen.

Disse mørke og humoristiske fortellingene lar oss oppleve drømmen og marerittet som er livet i Israel i dag og i Libanon under den første intifadaen.

Etgar Keret ble født i Tel Aviv i 1967. Alle hans bøker har blitt bestselgere i Israel og han er oversatt til fjorten språk. Han lager også tegneserier og skriver for film. Filmene hans Red heart og Skin deep er blitt tildelt den israelske Oscar. Han forleser ved filminstituttet i Tel Aviv. På norsk er tidligere utgitt novellesamlingen Busssjåføren som ville være gud (2004).

Samir el-youssef ble født i Libanon i 1965. Han vokste opp i Rashidia flyktningeleieren sør i landet. Hans første novellesamling Domestic affairs ble utgitt på arabisk av AISP i 1994. Samlingen Afternoon of silence ble utgitt i 2003 av Merit i Kairo. Han skriver for Al Hayat og andre arabiske aviser og tidsskrifter verden over. el-youssef har studert filosofi i London hvor han også bor.

Les utdrag fra boken [pdf]