Fra forfatteren av Pinnsvinets eleganse. Gourmeten er Barberys debutroman og den ble en stor suksess i Frankrike i 2000. Romanen ble tildelt Prix du meilleure livre de litterature gourmande (2000) og Prix Bacchus (2001). I den samme bygården der Rennéevar portnerkone og den arrogante matkritikeren i Pinnsvinets eleganse ble båret ut - død, møter du nettopp Pierre Arthens, gourmet av ypperste klasse som venter på døden. Men han bryr seg lite om det. Pierre har det travelt i sin tause og desperate søken etter denne ene vidunderlige smaksopplevelsen han vet stammer fra en eller annen gang i oppveksten. Han dykker ned i barndommens gryter, vandrer langs strender, landeveier og bygater, sniffer i urtehager og lever seg inn i dufter og smaker av vilt, kjøtt, fugl, fisk, ost, bakverk, vin og brennevin. Han forsøker intenst å mane fram dette ene lykkelige øyeblikket. Og finner det til slutt. I Frankrike har boken solgt nær 250 000 eksemplare. Rettighetene er solgt til 20 land. "Hva gjorde denne celebre restaurantanmelderen til konge, til yppersteprest i det kulinariske tempelet, når han var et menneske med så lite kjærlighet? Skulle ikke kokekunst være det mest livsbejaende og kjærlighetsfylte? Mat lages jo fordi vi vil (over)leve, og for å glede hverandre. Det slår meg, til slutt, at når jeg begynner å lure på sånt som dette, har forfatteren lyktes." Kristin Gjerpe, Aftenposten

Gourmeten
roman
229,–
Midlertidig utsolgt.
Omtale
Forfatter(e)

Muriel Barbery
Muriel Barbery (f. 1969) er en fransk forfatter og lærer. Hun ble født i Marokko, men vokste opp i Frankrike og studerte senere filosofi. Barbery debuterte med romanen Gourmeten i 2000 (på norsk i 2010), og fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 2006 med boka Pinnsvinets eleganse (oversatt til norsk i 2008). Den vant den franske bokhandlerprisen samme år og ble en bestselger i en rekke land. Barbery har bodd i Kyoto, Amsterdam og Paris og holder nå til på den franske landsbygda.
Mer om Muriel Barbery