Gule krokus om våren

Drama

Laila Ibrahim, 2014, Heftet, Bokmål
Judith S. Nilsen (Oversetter)
199,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Bare sekunder etter at Lisbeth Wainwright er blitt født på en diger plantasje i Virginia, blir hun overlatt til Mattie, en av plantasjens slaver som skal være amme for barnet. Fra da av opptrer Mattie som stedfortreder for Lisbeths mor. Hun mater henne, synger henne i søvn og trøster henne om natten. Men det å være mor for Lisbeth, har revet Mattie bort fra hennes egen tre måneder gamle baby, Samuel, som er igjen i slavekvarteret.

"En engasjerende, tankevekkende fortelling som bør leses av alle som liker å la seg oppsluke av en god bok og som er glad i medrivende, historiske romaner. Denne romanen er like vidunderlig som det å oppdage årets første krokuser som stikker opp av snøen."
Katerie Prio, ForeWord Reviews

"Jeg hadde stor glede av denne romanen. (...) Store beslutninger, gripende adskillelser og evig kjærlighet er fengslende skildret. En ren fryd å lese, historien drives elegant fremover side for side og holder på leserens interesse. (...) En varm, medrivende og mektig bok om undertrykkelse, motgang og styrke. Ja, den er hjerteskjærende, men det er en historie som bare må leses."
Historical Novel Review

"Straks jeg begynte å lese, kunne jeg ikke legge boken fra meg."
CoCo, bokblogger

"Må leses!"
JustTiffany, bokblogger

"En av de beste bøkene jeg har lest på lenge! Jeg kommer definitivt til å lese den igjen."
Cjutte, bokblogger

"Laila Ibrahim skaper et levende persongalleri og du føler deres angst, frykt, håp og kjærlighet."
Natski, bokblogger

"Wow wow wow. For en sterk, mektig og gripende roman! Jeg elsket hver sekund. Takk til forfatteren for at hun har skrevet en så fantastisk bok!"
Angel, bokblogger