Hvis jeg var hvit av Abubakar Hussain (Heftet)

Hvis jeg var hvit

hadde jeg ikke skrevet denne boka

Abubakar Hussain, 2024, Heftet, Bokmål
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Dette er historien om Abubakar Hussein, den norsk-pakistanske gutten som reiste seg fra å være en ensom nerd på gutterommet på Lørenskog, til å bli en kjent komiker, skuespiller og TV-profil.

I denne boken forteller han åpent om hvorfor han valgte å følge familiens ønske om arrangert ekteskap, og hvordan det påvirket livet hans. Han gyver også løs på temaer som «å dra innvandrerkortet», utdanning og fremmedfrykt – og om hvordan det har vært å være «blakk, feit og deppa».

Abubakar Hussein er kjent fra podcasten «Med all respekt» på NRK og TV-programmer som «16 ukers helvete» (2023), «Sofa», «Abu og Mayoos Norge» og «Tabu med Abu».

«Her skriver jeg som Abubakar Hussain, ikke som karakteren Abu. Jeg elsker den karakteren. Han er basert på fordommene til nett-trolla, er innvandreren som alle rasistene tror at alle innvandrere er. Samtidig er han den dobbeltmoralske fyren som man kan finne i noen pakistanske miljøer. Han er ikke meg og jeg vil aldri være ham, uten at du skal tro at jeg er så jævla politisk korrekt.»

Boka er skrevet i samarbeid med Ida Fjeldbraaten.