Jeg burde ha sperret deg inne

Hilde Lindset, 2013, Heftet, Bokmål
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

– Ikke la deg smigre av mottakelsen. Ungene er glade når du kommer fordi de har lest bøker om snille bestefedre og har livlig fantasi, sier sønnen og smiler. Tennene er gule og altfor store i det smale ansiktet. Adamseplet stikker ut som en byll på den magre halsen.
Så stygg han er, tenker Olav. Han ligner på meg.

Jeg burde ha sperret deg inne er en samling konsentrerte noveller hvor det nære og familiære brått blir rykket ut av balanse. Når bildet man har av seg selv og andre forskyves, kan utfallet bli skjebnesvangert. En aldrende forfatter drar høyst uvillig på et besøk til sin sønn, som for mange år siden beskyldte ham for overgrep. En musikklærer kjører en omvei med sin altfor unge elev. En helt alminnelig dverg utøver en merkelig makt over et reisende par.

Hilde Lindset skriver konsentrerte noveller om det tilsynelatende hverdagslige, men som hele tiden presses mot det underforståtte og metaforiske.

Sterk litterær røst
"(...) en meget sterk debut. Lindsets dialoger flyter uanstrengt, og hun holder tunge motiver oppe med en overbevisende letthet. Det blir svært spennende å se hvor hennes forfatterskap tar veien videre."
ESKIL SKJELDAL, Telemarksavisa

"På sitt beste viser Lindset en sikker fornemmelse for formen, at hun behersker den tørre tonen, og at hun har et skarpt blikk for hvordan gammelt gruff fortsetter å velle opp i menneskene. Det lover godt for fortsettelsen."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Lindset forteller godt. Hun leverer gode stemningsskildringer og evner å skape pirrende spenning med enkle midler."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Spenningen i tekstene ligger nettopp i spillet mellom personene. Skal vi stole på den som har ordet, eller er vi utsatt for en upålitelig forteller? Hva kan vi egentlig vite om våre nærmeste? (...) Lindsets språk er solid og finstemt (...)"
Mari Reinholt Aas , Vårt Land

"Den som liker hverdagsnære noveller spunnet omkring åpne eller mer fordekte samlivskonflikter som avdekkes uten å løses, bør ta en nærmere titt på debutboka til Hilde Lindset (...) Hilde Lindsets debutnoveller står til en klar laud."
Steinar Sivertsen , Stavanger Aftenblad

"Den siste novellen i Hilde Lindsets debutbok, «En helt alminnelig dverg», er også den som setter novellesamlingens hovedmotiv i relieff: To mennesker som ikke ser hva de er for hverandre. Dette motivet beskriver Lindset godt - hun er en skarp betrakter av selvbedrag og forstillelse (...) «Omvei», en av de beste fortellingene, handler om en musikklærer som kommer noen centimeter fra å forgripe seg på sin tretten år gamle elev. Her viser Lindset sine to sterkeste kort: en skrudd virkelighetsforståelse framlagt i et glassklart språk. «Omvei» handler om det som ikke skjedde. Trettenåringen kommer seg ut av bilen i det avgjørende øyeblikket. Men Lindset gjør trusselen troverdig; det er godt gjort (...) Det finnes knapt dødpunkter i boka; den har spenning og driv."
Jan Grue, Klassekampen