Hvilke store krefter driver akkumulasjonen og fordelingen av kapital? Hvordan oppstår ulikhet over tid? Hvorfor hoper velstand seg opp, og hva skaper økonomisk vekst? Disse spørsmålene står sentralt i den politiske økonomien, men i mangel på adekvat forskning og klare teorier, har det vært vanskelig å finne tilfredsstillende svar. I den internasjonale bestselgeren Kapitalen i det 21. århundre analyserer Thomas Piketty en enestående samling med data fra 20 ulike land, datert så langt tilbake som 1700-tallet, for å synliggjøre sentrale økonomiske og sosiale utviklingsmønstre. Hans oppdagelser i denne boken har allerede endret måten vi snakker om rettferdig fordeling på, og vil for all fremtid sette sitt preg på debatten om velstand og ulikhet.
Kapitalen i det 21. århundre er et usedvanlig ambisiøst, originalt og hardtslående verk som redefinerer vår forståelse av verdens økonomiske historie og gir oss nyttig innsikt i dagens situasjon.
«Denne boken er et must for alle som er opptatt av vår tids viktigste politiske problemstilling, nemlig den økende forskjellen på fattig og rik.»
- Geir Lippestad, styreleder i Tankesmien Agenda
«Mye blir ikke som før etter denne boken. Kapitalen i det 21. århundre setter økonomi og politikk i en ny sammenheng, skrevet for et bredt publikum. Økonomisk og sosial ulikhet er ikke bare er et spørsmål om rettferdighet. Det står om kvaliteten på samfunnet vi lever i. Thomas Pikettys bok kan endre politikken. Om politikken tar demokratisk ansvar.»
– Jonas Gahr Støre, partileder i Arbeiderpartiet, forfatter av I bevegelse