Kunsten å leve inderlig

En praktisk veiviser til vår tids jakt på mening

Ann Lagerström, 2024, Heftet, Bokmål
Karin E. Ellefsen (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Kunsten å leve inderlig handler om meningen med livet. Verken mer eller mindre. Om hvorfor vi lengter etter den, hvordan vi kan lete etter den og hvorfor det er så viktig å lære seg å leve inderlig.

Alle trenger å finne en mening med livet, noe som får oss til å stå opp om morgenen, som gir perspektiv på tilværelsen og kraft til å leve. Uten det mister vi fotfestet og blir tomme innvendig. Men bare du kan finne din mening. Ved hjelp av eksempler fra hverdagen som det er lett å kjenne seg igjen i, inviterer boken deg til å ransake dine egne valg og ta ansvar for deg selv og det livet du lever.

De to forfatternes veiviser er den danske filosofen Søren Kierkegaard (1813–1855) som viet sitt liv til å forsøke å forstå hva det vil si å være menneske. Han fant en vei med tre stadier og ni steg som begynner i sanseligheten, fortsetter til inderligheten og går videre derfra til åndeligheten. Det finnes ingen snarveier og heller ingen gitte svar:

«Jeg kan vise deg retningen, jeg kan peke på muligheter og farer, men det er bare du som kan finne meningen med ditt eget liv.» Søren Kierkegaard

Presten Ted Harris har nytolket Søren Kierkegaard og tilpasset filosofens tankegods til vår tid. Journalist Ann Lagerström har lyttet til Harris og ført boken i pennen.

Filosofen Anders Holt har skrevet et forord til den norske utgaven.