Kunsten å være lykkelig

En håndbok i å leve

Howard C. Cutler og Dalai Lama, 2019, Heftet, Bokmål
Monica Carlsen (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Boken presenterer Dalai Lamas syn på hvordan man skal kunne leve et lykkeligere liv. Kunsten å være lykkelig – en håndbok i å leve er et samarbeid mellom Nobelprisvinner Dalai Lama og den amerikanske psykiateren Howard C. Cutler.

Dalai Lamas budskap kan til å begynne med virke enkelt: ha medfølelse og empati med andre. Sorg og lidelse er en naturlig del av livet. Ytterligheter er ikke av det gode. Alle har rett til lykke. Men etter hvert som han går i dybden og setter de ulike temaene inn i en sammenheng, ser vi at en helhetlig og vel underbygget filosofi tar form: Han forteller oss hvordan vi skal bekjempe sinne, sjalusi, angst og bekymring, og hvordan vi kan utvikle medfølelse, og derigjennom finne frem til et grunnlag for å kunne utvikle større sinnsro og bli lykkeligere.

I sine samtaler diskuterer Dalai Lama og Cutler forhold som romantikk, familie, helse og jakten på makt og rikdom, og viser oss hvordan vi i dagliglivet kan utvikle evnen til å bekjempe usikkerhet, sinne, sorg, ensomhet, angst og bekymring, og slik bli bedre i stand til å takle livets medgang og motgang.