Hvem har kunsten betydning for, og hvorfor? Kunst er et unikt redskap for å bearbeide spørsmålet om hvem vi er og dermed også hva et godt liv kan være. I denne boka gransker Kjetil Røed elleve ulike dyder – oppmerksomhet, dømmekraft, tilbaketrekning, nysgjerrighet, erkjennelse, håp, samarbeid, tvisyn, håndverk, kjærlighet og solidaritet – gjennom kunstverk, med ambisjonen om å øve på verdier, med kunsten som plattform. Resultatet er utkast til «dydsarbeid», altså forsøk på å vise hvordan det å jobbe med verdier og spørsmålet om hvordan vi skal leve i tenkning rundt kunst også kan være et arbeid med å forstå oss selv – og inngå i ønsket om å finne en klarere sammenheng, retning og helhet – et mål – i vårt eget liv.
Omtale
Forfatter(e)
Bøker i serien
Kategori
Status
Format
Språk
Alder
Serier








































Kentauromakhi
guddommelig europeisk blackoutAnmeldelser
"Kunsten og livet: En bruksanvisning er en bemerkelsesverdig betraktningskunst om kunst (s)om livet. Kjetil Røed, takk for at du deler."
Marianne Solberg, Ny Tid"Skarpt og vakkert om kunsten og livet (…) Røed legger listen høyt ved å knytte sine gode lesninger i utvalgte kunstverk til konkrete begreper fra dydsetikken. (…) Boken er ekstremt lekkert pakket inn av designer Aslak Gurholt. Har vi ikke rett og slett å gjøre med en slags selvhjelpsbok? For feinschmeckere? Jo, for sånne feinschmeckere, som er oppriktig glade i kunst, men som iblant føler seg som amatører i livet."
Knut Hoem, NRK.noLes hele anmeldelsen"Røed setter seg fore å vise hvordan kunsten har relevans for livet ved å vri den aristoteliske dydsetikken over i det han kaller i en dydsestetikk. (…) Stilleiet hans blir ofte barokt omstendelig, men han evner like fullt å formidle teorier og kunstverk forbilledlig i ordets rette forstand: slik at man ser dem for seg (…) mange av Røeds tolkninger gir berikende perspektiver"
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet