Livet er fullt av flodhester

Annette Bjergfeldt, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

HØYSANGEN PÅ PALERMOVEI er en livsbejaende roman om jakten på århundrets kjærlighet. I denne storslagne slektskrøniken – fortalt fra maleren Esthers perspektiv – følger vi tre generasjoner under samme tak, med nedslag i den parisiske operascenen og en sirkusmanesje i utkanten av St. Petersburg.

Når Esthers farfar Hannibal kjøper huset på Palermovej på Amager i 1921, drømmer han om et hjem fyllt av opera, bohemer og en kjærlighet like berusende som beskrevet i den mektige Høysangen. Men for hans hustru, den russiske sirkusartisten Varinka, opphørte miraklenes tid i det øyeblikk hun så sin første kjærlighet forsvinne inn i gapet på en flodhest. En flodhest som, for å gjøre saken enda verre, skulle ha vært en elefant – og det nye, store trekkplasteret på farens sirkus.

Hannibal og Varinkas datter – den glamourelskende flyvertinnen Eva – opplever et langt mer pasjonsfylt eteskap etter at hun faller for den svenske duetemmeren Jan Gustav. Hannibals søken etter kunst og stor kjærlighet føres dermed videre til hans barnebarn, tvillingene Esther og Olga, og deres lynintelligente søster Filippa, født med skjev rygg og en dødelig sykdom.