Natur og Ungdom

Aksjonene som endret norsk miljøkamp

Ingrid Røise Kielland, 2019, Heftet, Bokmål
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Natur og Ungdom kjemper i en vektklasse som langt overgår størrelsen i antall medlemmer. Den lille organisasjonen med en øvre aldersgrense på 25 år har fostret noen av miljøbevegelsens mest prominente medlemmer og har gått til kamp mot landets mektigste aktører – der oljeindustrien som vil bore utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, er den siste i rekken.

Denne boken følger norsk miljøvernhistorie ved å levendegjøre Natur og Ungdoms viktigste aksjoner – fra fuglekikkeren som kastet fra seg overflødig emballasje i en butikk på 1970-tallet, til krølltoppen som gravde opp tønner med gift på 1980-tallet, til gjengen som vandret inn i et skytefelt på 1990-tallet og hun som ofret Roskilde for å ligge fastlenket til gravemaskiner på 2000-tallet – og viser hvordan Natur og Ungdom gjennom 50 år har utviklet seg til å bli den mest aktivistiske organisasjonen i landet.

Aldri har verdens miljø- og klimaproblemer syntes større, men en liten organisasjon har vist at det er mulig for ungdommer å gjøre noe for å løse våre felles utfordringer.